Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin hallituksessa jatkavat ovat yhä johdon lisäbonusten kannalla

Talous
 
STT
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Finnairin hallituksen jäsenten mielestä johdon bonukset turvasivat yhtiön edun.
Finnairin hallituksen jäsenten mielestä johdon bonukset turvasivat yhtiön edun. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Viisi Finnairin hallituksen jäsentä, jotka olivat mukana vuonna 2009 tekemässä päätöstä yhtiön johdon lisäbonuksista, ovat yhä sitä mieltä, että ratkaisu sitouttamisesta oli oikea.

Finnair maksoi 18 johtajalleen vuosina 2009–2011 yhteensä lähes 2,8 miljoonan lisäbonukset, jotta nämä pysyisivät yhtiössä. Samana vuonna muun muassa yhtiön lentäjät suostuivat 5 prosentin palkanalennukseen. Lisäbonukset Finnair julkisti keskiviikkona vuosikertomuksessaan.

"Olemme tehneet sitouttamisbonuspäätöksen vuonna 2009 huolellisen harkinnan jälkeen, ja pidämme päätöstä yhtiön tulevaisuuden ja sen osakkeenomistajien etujen turvaamisen kannalta välttämättömänä. Hallituksen ja sen jäsenten tulee luonnollisesti nauttia osakkeenomistajien luottamusta", kertoivat hallituksen jäsenet Sigurdur Helgason, Satu Huber, Ursula Ranin, Veli Sundbäck ja Pekka Timonen Finnairin tiedotuksen lauantaina STT:lle välittämässä tiedotteessa.

Hallituksessa yhä jatkavista vuoden 2009 päätöksentekijöistä Elina Björklundia Finnair ei lauantaina tavoittanut.

"Tällaiset erityispalkkiot ovat yrityksissä varsin yleisesti käytetty sitouttamiskeino vaikeissa muutostilanteissa", perusteli hallituksen silloinen puheenjohtaja Christoffer Taxell omassa tiedotteessaan.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk) näkee, että Finnairin hallituksen harkintakyky petti sitouttamispäätöksessä.

Pekkarisen mielestä Finnairin hallitus rikkoi hyvää hallintotapaa palkitessaan johtoporrasta sitoutumisesta samaan aikaan kun muiden etuja leikattiin.

"Katsoiko hallitus, että riski johdon lähdöstä on niin suuri, että hyvä hallintotapa kannatti uhrata", Pekkarinen pohdiskeli epäileväisenä STT:n puhelinhaastattelussa lauantai-iltana.

Harkintakyky petti myös siinä, että Finnairin hallitus ei kertonut valtionohjauksesta vastaavalle ministerille Jyri Häkämiehelle (kok) päätöksestään. Näin kertoi valtion omistajaohjausyksikön johtaja ja Finnairin hallituksen jäsen Pekka Timonen Helsingin Sanomissa lauantaina.

"En oikein usko tähän nyt. Kun kysymys on hallintotavan pelisääntöjen ilmiselvästä rikkomisesta, pitäisi kertoa keskeiselle omistajalle", Pekkarinen summasi.

Talousvaliokunta tulee ilmeisesti kuulemaan asiaan liittyviä henkilöitä saadakseen lisätietoa päätöksestä ja siitä tiedottamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat