Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Pankin Liikanen kehui EKP:n hätätoimia

Talous
 
Helsingin Sanomat

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen sanoi torstaina, että Euroopan Keskuspankin EKP:n poikkeukselliset toimet ovat rauhoittaneet markkinoiden pahimmat pelot ja auttaneet rahoitusmarkkinoiden vakiintumista.

Liikanen viittasi EKP:n pankeille myöntämiin kolmen vuoden keskuspankkiluottoihin, joita pankit ovat saaneet edullisesti yhden prosentin korolla.

Liikanen sanoi, että luotoilla pankkijärjestelmän käteistarpeet on katettu käytännössä kokonaan kolmeksi vuodeksi.

Velkakriisin lopullinen taltuttaminen vaatii hänen mukaansa kuitenkin onnistumista finanssi- ja rakennepolitiikassa, ja EKP:n täytyy pystyä luopumaan oikea-aikaisesti tilapäisistä keskuspankkitoimista.

Suomen Pankki kertoo laskeneensa ennustettaan maailmantalouden kasvusta. Pankki ennustaa, että maailmantalouden kasvu jää tänä vuonna hitaaksi, 3,2 prosenttiin. Aiempi ennuste tälle vuodelle oli 3,6 prosenttia.

Ensi vuonna Suomen Pankki ennustaa maailmantalouden kasvavan 3,9 prosenttia.

Yhdysvaltojen talouskasvuksi tälle vuodelle odotetaan 2,3 prosenttia, EU20-maiden talouden ennustetaan pienenevän 0,2 prosenttia. Japanin kasvuksi ennustetaan 1,4 prosenttia, Kiinan kahdeksan prosenttia ja Venäjän 3,7 prosenttia.

EKP:n neuvosto odottaa euroalueen talouden elpyvän vähitellen tänä vuonna, mutta riskit painottuvat edelleen odotettua hitaamman kasvun suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat