Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple alkaa jakaa sadan miljardin dollarin kassaansa

Talous
 
Helsingin Sanomat
ALY SONG / Reuters
Mies käytti iPadiä Applen myymälässä Shanghaissa.
Mies käytti iPadiä Applen myymälässä Shanghaissa. Kuva: ALY SONG / Reuters

Amerikkalainen tietokone- ja mobiililaitevalmistaja Apple kertoi maanantaina jakavansa osakkeenomistajilleen muhkeat lisäosingot. Applella on Wall Street Journal –lehden mukaan käteisvaroja ja niihin verrattavia omaisuuseriä 97,6 miljardin dollarin eli noin 75 miljardin euron arvosta.

Kassa on paisunut vuodessa noin kaksinkertaiseksi, koska yhtiö ei ole pystynyt investoimaan varoja samassa tahdissa kuin mitä sen erittäin suosittujen tuotteiden myynti on tuottanut.

Apple aikoo jakaa heinäkuussa alkavalta vuosineljännekseltä alkaen ylimääräisen 2,65 dollarin eli noin kahden euron osingon joka vuosineljännes. Lisäksi yhtiö aikoo käyttää kymmenen miljardia dollaria eli noin 7,6 miljardia euroa osakkeiden takaisinostoon kolmen vuoden aikana. Ostot aloitetaan vuonna 2013.

Osakkeiden takaisinostossa yhtiö ostaa osakkeita pois markkinoilta ja mitätöi ne, mikä nostaa markkinoille jäävien osakkeiden arvoa. Applen tiedotteen mukaan ostoilla on tarkoitus neutraloida yhtiön osakepalkkiojärjestelmien vaikutus osakkeen arvoon.

Applen yksi osake maksoi maanantaina iltapäivällä Nasdaq-pörssissä 593 dollaria eli noin 452 euroa. Yhtiön markkina-arvo oli 545 miljardia dollaria. Apple on maailman ylivoimaisesti arvokkain yritys.

Yhtiö uskoo käyttävänsä ylimääräisiin osinkoihin ja osakkeiden takaisinostoon noin 45 miljardia dollaria ohjelman kolmen vuoden keston aikana. Myös investoinnit jatkuvat.

"Olemme käyttäneet osan käteisestämme suurenmoisiin investointeihin liiketoiminnassamme. Olemme lisänneet tutkimusta ja tuotekehitystä, yritysostoja, uusia vähittäismyymälöitä, tehneet strategisia ennakkomaksuja ja maksaneet pääomakuluja alihankintaketjussamme ja olemme rakentaneet infrastruktuuriamme. Tulette näkemään lisää tätä tulevaisuudessa", Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoi yhtiön tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat