Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieto vähentää 1300 työntekijää – Suomessa lähtöpassit 500:lle

Talous
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tieto Oyj:n logo yhtiön pääkonttorin edustalla.
Tieto Oyj:n logo yhtiön pääkonttorin edustalla. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tietotekniikan palveluita tuottava Tieto aikoo vähentää Suomesta lähes 500 työntekijää tämän vuoden loppuun mennessä. Yhteensä Tiedosta saa lähtöpassit 1 300 ihmistä. Suunnitelmissa on lähes 300 työntekijän vähentäminen Ruotsissa ja 500 muissa toimintamaissa.

Tiedolla on yhteensä yli 18 000 työntekijää, joista 6 000 on Suomessa ja 4 000 Ruotsissa. Helsingin pääkonttorin lisäksi Tiedolla on isoja yksiköitä Espoossa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa. Irtisanomisten paikkakunnat selviävät, kun yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Tieto tavoittelee toimenpiteillä 50 miljoonan euron vuotuisia säästöjä vuoteen 2014 mennessä. Henkilöstövähennykset kattavat valtaosan säästöistä.

Yhtiö ilmoitti myös, että se aikoo keskittää toimintojaan markkinoille, joilla se on kolmen suurimman tietotekniikan palvelujen toimittajan joukossa.Tämä tarkoittaa ennen kaikkea Suomea ja Ruotsia. Muilta markkinoilta se saattaa vetäytyä kokonaan tai supistaa toimintaa. Esimerkiksi Venäjällä Tieto aikoo keskittyä suomalaisten ja ruotsalaisten asiakkaidensa palvelemiseen ja joihinkin toimialoihin.

Tieto ilmoitti tiistaina myös luopuvansa kasvutavoitteista ja keskittyvänsä jatkossa kannattavuuteen. Yhtiö kuitenkin alensi kannattavuustavoitettaan. Se tavoittelee nyt noin kymmenen prosentin liikevoittoa suhteessa liikevaihtoon, kun aiempi tavoite oli yli kymmenen prosenttia.

Tiedon liikevaihto oli viime vuonna 1,8 miljardia euroa ja liikevoitto 98 miljoonaa euroa eli liikevoittoprosentti oli noin 5,3.

”Asiakkailta, työntekijöiltä ja osakkeenomistajilta saamamme viesti on ollut selkeä. Meidän täytyy selkiyttää painopistealueitamme ja tavoitteitamme sekä ryhtyä määrätietoisiin toimenpiteisiin hintakilpailukykymme parantamiseksi”, toimitusjohtaja Kimmo Alkio sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat