Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etla: Suomen kokonaistuotanto kasvaa vaatimattomasti

Talous
 
Helsingin Sanomat

Suomen kokonaistuotannon kasvu jää vuoden ensimmäisellä puoliskolla hyvin vaatimattomaksi, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ennuste kertoo. Syynä on kansainvälisen kysynnän supistuminen.

Etla ennustaa, että vuoden toisella puoliskolla talous elpyy, kun vientikysyntä vahvistuu. Bruttokansantuotteen kasvu jää kuitenkin kuluvana vuonna 0,9 prosenttiin.

Euroalueen kriisin ratkaisut vaikuttavat kasvulukuihin:

Jos euroalueen akuutti kriisi saadaan ratkaistuksi, kasvu nopeutuu 2.6 prosenttiin vuonna 2013. Vuonna 2014 kasvun odotetaan nopeutuvan vielä hieman, 2.7 prosenttiin, Etla ennustaa.

Maailman kokonaistuotannon kasvu hidastuu kuluvana vuonna viimevuotisesta 3,2 prosentista kolmeen prosenttiin, Etla ennustaa. Kasvua jarruttaa euromaiden kriisin lisäksi se, että finanssipolitiikkaa on jouduttu useissa maissa kiristämään markkinapaineiden vuoksi.

Vuoden 2012 loppupuolella ja vuonna 2013 maailmantalouden kasvu voi jo nopeutua, jos kriisimaiden velkaantumiskehitys saadaan kestävälle uralle ja markkinoiden luottamus palautuu.

Etlan mukaan finanssipolitiikka on yhä tiukkaa useassa maassa, mutta yksityisellä sektorilla olisi varaa velkaantumiseenkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat