Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Finnairin ex-pomoa pyydettiin listaamaan bonuksen saajat

Talous
 
Helsingin Sanomat
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Finnairin entinen toimitusjohtaja Jukka Hienonen saapui eduskunnan talousvaliokunnan kuultavaksi keskiviikkona.
Finnairin entinen toimitusjohtaja Jukka Hienonen saapui eduskunnan talousvaliokunnan kuultavaksi keskiviikkona. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Finnairin entinen toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo Yle Uutisille, että kohuttujen sitouttamisbonusten aloite tuli yhtiön silloisesta hallituksesta. Hienosen mukaan häneltä pyydettiin nimilistaa Finnairin johtajista, jotka eivät kuuluneet johtoryhmään, mutta joiden pysyminen yhtiössä oli tärkeää. Bonuksilla haluttiin varmistaa, etteivät avainhenkilöt jätä Finnairia.

Hienonen ei muista tarkalleen, kuka ja ketkä hallituksen jäsenistä nimilistaa pyysivät. Pyyntö tuli pian sen jälkeen kun Hienonen oli ilmoittanut lähtevänsä yhtiöstä.

Nimilista annettiin Finnairin hallituksen palkka- ja nimitysvaliokunnalle ja sen jälkeen Finnairin hallitus päätti asiasta. Valiokuntaan kuuluivat hallituksen silloisista jäsenistä puheenjohtaja Christoffer Taxell, valtion omistajaohjausyksikön johtaja Pekka Timonen, Metsäliiton pääjohtaja Kari Jordan ja hallitusammattilainen Ursula Ranin.

Hienonen kertoo Ylelle pidättäytyneensä julkisuudesta Finnair-yhteyksissä jo parin vuoden ajan, eikä halua puida asiaa enempää. Sitouttamisbonuksen sai 18 Finnairin johtajaa. Johtoryhmään kuului toimitusjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä. Hienonen ei saanut bonusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat