Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple lupaa muutosta Kiinan-tehtaiden työoloihin

Talous
 
STT–REUTERS
AFP
Applen johtaja Tim Cook (vas) vieraili keskiviikkona iPhonen tuotantolinjalla Foxconnin uudessa tehtaassa Zhenghoussa Kiinassa. Kuva on Applen julkaisema.
Applen johtaja Tim Cook (vas) vieraili keskiviikkona iPhonen tuotantolinjalla Foxconnin uudessa tehtaassa Zhenghoussa Kiinassa. Kuva on Applen julkaisema. Kuva: AFP

San Francisco. Tietotekniikkayhtiö Apple ja sen alihankkija Foxconn ovat sopineet parantavansa työntekijöidensä oloja ja palkkausta Kiinassa. Yhtiöiden lupaus on vastaus amerikkalaisen kansalaisjärjestön tuoreeseen raporttiin, joka syyttää Applen alihankkijaa useista rikkomuksista työntekijöiden oloissa.

Apple päästi helmikuussa Fair Labor Association -järjestön tarkastajia tarkastelemaan työoloja Foxconnin ja muiden alihankkijoidensa tehtailla Kiinassa. Tarkastajien 35 000 kiinalaiselle työntekijälle suuntaamassa kyselyssä ilmeni muun muassa äärimmäisen pitkiä työpäiviä ja maksamattomia ylitöitä.

Taiwanilainen Foxconn on Yhdysvaltalaisen Applen suurin alihankkija. Applen lisäksi Foxconn valmistaa tuotteita muun muassa Nokialle, Motorolalle, Sonylle, Hewlett-Packardille ja Dellille. Yhtiö on ollut otsikoissa muun muassa toissavuoden itsemurha-aallon vuoksi.

Apple ja Foxconn ovat teknologiateollisuudessa erittäin merkittäviä yhtiöitä. Siksi niiden uuden linjanvedon uskotaan johtavan korkeampaan palkkaukseen ja parempiin työoloihin muissakin Kiinan työvoimaa hyödyntävissä yhtiöissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat