Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katainen ja Barroso haluavat lisää talousyhteistyötä Venäjän kanssa

Talous
 
STT
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Pääministeri Jyrki Katainen (vas.) tapasi EU:n komission puheenjohtajan José Manuel Barroson Kesärannassa lauantaina.
Pääministeri Jyrki Katainen (vas.) tapasi EU:n komission puheenjohtajan José Manuel Barroson Kesärannassa lauantaina. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) toivoo, että Euroopan unioni vahvistaa taloudellista yhteistyötään Venäjän kanssa. Katainen otti asian esille tapaamisessaan EU:n komission puheenjohtajan José Manuel Barroson kanssa lauantaina Helsingissä.

Katainen sanoi tapaamisen jälkeen, että Venäjä on Euroopalle läheisin kasvava markkina-alue. Sen vuoksi on molempien etu saada aikaan paremmat kauppasuhteet.

Barroso sanoi unionin haluavan tiiviimpää yhteistyötä Venäjän kanssa. Kasvua hakevalle Euroopalle on tärkeää päästä paremmin uusille markkina-alueille. Hän muistutti, että EU on tukenut vahvasti Venäjän jäsenyyttä Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa.

Venäjä oli vahvasti esillä myös Barroson ja presidentti Sauli Niinistön tapaamisessa. Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin, että Venäjän nykytilaa ja kehitystä arvioitiin kolme varttia kestäneessä keskustelussa avoimesti.

Komission puheenjohtajan toivat Suomeen komissaari Olli Rehnin 50-vuotissyntymäpäivät, joita juhlittiin lauantaina Helsingissä. Samalla Barroso sai tilaisuuden onnitella kuukausi sitten toimessaan aloittanutta uutta presidenttiä.

Kataisen ja Barroson keskusteluissa olivat esillä myös EU:n omat budjettiasiat. Kataisen mukaan Suomi suhtautuu hyvin kriittisesti unionin budjetin kasvattamiseen.

Katainen käytti tilaisuuden hyväkseen ja puhui Itä-Suomen erityisasemasta EU-tukien jakamisessa ja tarpeesta pitää yllä maataloutta myös unionin pohjoisilla alueilla. Pääministerin mukaan Itä-Suomen tulee säilyä erityistukialueena seuraavalla rakennerahastokaudella.

Katainen toisti tiedotustilaisuudessa tyytyväisyytensä euroryhmän sopuun kriisirahaston kasvattamisesta.

"Tämä kompromissi oli hyvä, oikeastaan sen mukainen, mitä Suomi oli jo pidempään hakenut."

Kataisen mukaan kriisirahasto on nyt riittävän suuri, jotta Kansainvälinen valuuttarahasto IMF voi osallistua omalla osuudellaan.

"Toisaalta se ei ole liian suuri, mikä helposti raunioittaisi uskottavuuden jäsenmailta. Markkinat rupeaisivat helposti katsomaan, että vastuut, jotka kriisirahastosta teoreettisesti tulevat, ovat liian suuria monille maille, että ne eivät pysty kantamaan niitä", hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat