Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeiden hinnat laskivat selvästi Euroopassa ja USA:ssa

Talous
 
REUTERS–HS

New York. Osakkeiden hinnat laskivat keskiviikkona maailman eri pörsseissä keskimäärin kaksi prosenttia. Samaan aikaan yhteisvaluutta euron arvo suhteessa dollariin laski alimmilleen kolmeen viikkoon.

Sijoittajia ohjasivat muun muassa tiedot siitä, että Yhdysvaltain keskuspankilta on tuskin luvassa kokonaistuotannon kasvua tukevia muutoksia rahan tarjontaan.

Epävarmuutta lisäsivät myös Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin näkemykset siitä, että euroalueen talousnäkymät ovat heikot velkakriisin aiheuttamien riskien takia.

Laajalti maailman osakkeiden hintojen muutoksia seuraava MSCI-indeksi laski kaksi prosenttia samoin kuin kolmensadan suurimman eurooppalaisen pörssiyhtiön osakkeiden hintoja seuraava FTSEurofirst 300 -indeksi. Yhdysvaltalaisia osakkeita seuraavat indeksi olivat laskeneet runsaan prosentin kello 21:n jälkeen Suomen aikaa.

ING-pankin varainhoidon strategi arvioi, että viitteet keskuspankkien haluttomuudesta jatkaa talouskasvun elvytystä saivat sijoittajat myymään osakkeita.

"Markkinat eivät pidä siitä, että boolimalja viedään pois. Mutta tässä on kyse paluusta normaaliin päiväjärjestykseen. Se on merkki, että emme tarvitse enää keinotekoista elvytystä. Sen vuoksi uskon, että tämä myyntiaalto jäi tilapäiseksi", strategi Doug Cote kommentoi Reutersille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat