Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikasta löytyi etuuksia ahnehtiva "sokeiden saari"

Talous
 
Helsingin Sanomat

Pahasti ylivelkaantuneessa Kreikassa on "sokeiden saari", jossa joidenkin asukkaiden epäillään huijaavan itselleen sokeille tarkoitettua rahallista etuutta, talouslehti Wall Street Journal (WSJ) kertoo.

WSJ:n mukaan Zakynthosin saaren 39 000 asukkaasta 1,8 prosenttia saa sokeille myönnettävää erillistä raha-avustusta. Avustuksen suuruus on 724 euroa kahden kuukauden välein.

Sokeiden osuus Zakynthosin väestöstä on yhdeksänkertainen verrattuna tavanomaiseen sokeiden osuuteen väestöstä, kun mittana käytetään vuonna 2004 tehtyä maailman terveysjärjestön WHO:n tutkimusta, jossa selvitettiin sokeuden yleisyyttä Euroopan maissa.

Kreikan terveysministeriö selvittää, ovatko jotkut Zakynthosin saaren asukkaat saaneet sokeille tarkoitetun avustuksen petollisin keinoin.

Zakynthosilaisen viranomaisen mukaan avustusta maksetaan muun muassa taksinkuljettajalle ja linnustajalle.

Erilaisten julkisten avustusten vastaanottaminen petollisin perustein ja veronkierto ovat yleisiä ilmiöitä Kreikassa. Euromaiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston myöntämien lainojen varassa elävä Kreikka on pyrkinyt parantamaan julkista hallintoaan ja juurimaan pois etuuspetoksia ja veronkiertoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat