Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korttimaksupääte tulee kännykkään

Talous
 
STT
Markku Ulander / Lehtikuva
iZettlen toimitusjohtaja ja perustaja ruotsalainen Jacob de Geer näytti Helsingissä tiistaina, miten taulutietokonetta voi käyttää maksupäätteenä.
iZettlen toimitusjohtaja ja perustaja ruotsalainen Jacob de Geer näytti Helsingissä tiistaina, miten taulutietokonetta voi käyttää maksupäätteenä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomessa kokeillaan parhaillaan uutta järjestelmää, joka tekee mahdolliseksi ottaa vastaan korttimaksuja kännykän avulla. Ruotsalaispalvelu iZettle on kotimaassaan noussut varsinkin liikkuvien pienyrittäjien ja aktiivisten kirpputorikauppiaiden suosioon.

Käyttäjät ovat suurelta osin liikkuvaa työtä tekeviä pienyrittäjiä. Joukossa on sähkömiehiä, naprapaatteja ja fillarilähettejä.

Palvelun perustajan Jacob De Geerin mukaan järjestelmästä on apua yrittäjille, jotka voivat ottaa palveluistaan maksun saman tien, sen sijaan että lähettäisivät asiakkailleen laskuja. Järjestelmä toimii pienellä sirukortin lukijalla, joka kytketään älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen.

"Emme mainostaneet, vaan tieto levisi suusta suuhun. Me saimme nopeasti viisituhatta käyttäjää ja jonossa oli toiset kaksikymmentätuhatta."

Nyt palvelu on beta- eli testiversiona tarjolla myös Suomessa, ja kiinnostunet käyttäjät voivat rekisteröityä. Jaossa on 5 000 maksulaitetta, jotka lähetetään rekisteröityneille käyttäjille ilmaiseksi postissa.

De Geerin mukaan palvelu alentaa selvästi kynnystä ottaa vastaan korttimaksuja, sillä maksupäätteen hankkiminen on monille pienyrittäjille liian kallista. iZettle perii välittämistään maksuista 15 sentin kertamaksun ja 2,75 prosentin provision, mutta ei muita aloitus- tai kuukausimaksuja. Hinta on De Geerin mukaan kilpailukykyinen suhteessa siihen, mitä aloitteleva yrittäjä joutuisi maksamaan korttipäätteestä. Etuna on nopeus ja hallinnollisen työn väheneminen.

"Sen sijaan, että yrittäjä palaa toimistolle ja naputtelee laskun, lähettää sen ja jää odottelemaan maksua, saa hän nyt maksunsa selvästi nopeammin ja ilman hallinnointia."

Toinen iZettlestä kiinnostunut ryhmä on ollut aktiiviset verkko- ja kirpputorikauppiaat.

Toistaiseksi palvelu toimii vasta Applen laitteissa, eli iPhonessa ja iPadissa. Android-versio on tulossa tämän vuoden aikana. Windows Phone -version vuoro tulee Androidin jälkeen, mutta aikataulusta on De Geerin mukaan vielä liian varhaista puhua.

Palvelu on levinnyt Ruotsin lisäksi muihin Pohjoismaihin, mutta De Geer tähtää seuraavaksi Euroopan suuriin maihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat