Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi saakin lisää työvoimaa

Talous
 

Suomen työikäisen väestön odotetaan kasvavan myös tulevaisuudessa, vaikka aiempien ennusteiden mukaan työvoiman määrän olisi jo pitänyt alkaa supistua. Kun vuonna 2 000 työvoiman määräksi laskettiin 2 589 000 henkeä, 2011 määrä oli 2 682 000.

"2000-luvun alun väestöennusteet eivät ole pitäneet lainkaan paikkaansa, koska maahanmuuttoa ja eliniän odotteen nousua aliarvioitiin huomattavasti", sanoo tutkimusosaston päällikkö Mikko Kautto Eläketurvakeskuksesta.

Vanhimpien ikäluokkien osallistuminen työmarkkinoille on kasvanut nopeasti. Vuodesta 2000 60–69-vuotiaan työvoiman määrä on kolminkertaistunut.

Vaikka työvoiman ja ikääntyvien työllisyyden kehitys on toistaiseksi ollut yllättävän hyvää, se ei asiantuntijoiden mukaan riitä paikkaamaan eliniän pitenemisen yhteiskunnalle tuomia haasteita.

"Vaikka työvoiman määrä pysyy ennallaan tai jopa kasvaa, myös ikääntyneiden työelämän ulkopuolella olevien määrä kasvaa. Huoltosuhteen kehitys näyttää ihan yhtä haastavalta kuin 2000-luvun alussa", Kautto sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen sanoo, että työvoiman ulkopuolella on 170 000 ihmistä, jotka pitäisi saada mukaan.

Toinen puoli ovat ne 150 000 vaikeasti työllistettävää työtöntä, joiden työllistämiseksi ei tehdä tarpeeksi. He siis kuuluvat työvoimaan, mutta eivät saa töitä.

"Politiikalla voitaisiin tehdä yhä paljon, mutta se vaatisi enemmän rahaa ja suuremman mittakaavan toimia kuin nyt", Tiainen sanoo.

Aiheesta lisää perjantain Helsingin Sanomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat