Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook ostaa kuvapalvelu Instagramin miljardilla dollarilla

Talous
 
AP–HS
JUSTIN SULLIVAN / AFP
Instagram-kuvasovelluksella matkapuhelimella otettuihin kuviin voi lisätä erilaisia suotimia ja kuvat voi jakaa yhteisöpalveluissa. Kuvassa sovelluksen fanisivu Facebookissa.
Instagram-kuvasovelluksella matkapuhelimella otettuihin kuviin voi lisätä erilaisia suotimia ja kuvat voi jakaa yhteisöpalveluissa. Kuvassa sovelluksen fanisivu Facebookissa. Kuva: JUSTIN SULLIVAN / AFP

MENLO PARK, California. Ohjelmistoyhtiö Facebook aikoo ostaa kuvasovelluspalvelu Instagramin. Facebook kertoo maksavansa miljardin dollarin kauppasumman käteisellä ja Facebookin osakkeilla. Kyseessä on Facebookin historian suurin yrityskauppa.

Instagramin avulla matkapuhelimille otettuihin kuviin voi lisätä erilaisia suodattimia, jolloin kuvat muistuttavat esimerkiksi 1970-luvun polaroid-kuvia. Tämän jälkeen kuvat voi jakaa saman tien yhteisöpalveluissa.

Facebookin mukaan se pitää Instagramin itsenäisenä yhtiönä.

"Kyse on merkittävästä merkkipaalusta Facebookille, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme ostaneet yrityksen, jolla on näin paljon käyttäjiä. Vastaavia [kauppoja] tuskin tulee montaa – jos yhtään", Facebookin perustaja Mark Zuckerberg sanoi.

Kuvien muokkaus- ja jakamissovelluksella on noin 30 miljoonaa käyttäjää.

Yhdysvaltalainen talouslehti Wall Street Journal kertoi maaliskuun lopulla, että Facebook valmistautuu listautumaan pörssiin toukokuussa. Listautumisella Facebook aikoo hankkia viisi miljardia dollaria eli 3,8 miljardia euroa uutta pääomaa.

Investointipankit ovat arvioineet yhteisöpalveluyhtiön markkina-arvoksi 100 miljardia dollaria eli 76 miljardia euroa. Yhtiön todellinen markkina-arvo selviää vasta, kun julkinen kaupankäynti pörssissä osakkeella aloitetaan. Perustajalla ja toimitusjohtajalla Mark Zuckerbergilla on yhtiössä 57 prosentin äänivalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat