Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TeliaSonera vetäytyy osittain Venäjältä

Talous
 
Helsingin Sanomat

Venäjän toiseksi suurimman teleoperaattorin Megafonin osakkeenomistajat, TeliaSonera, AF Telecom ja Altimo, ovat ratkaisseet yhtiötä koskevat riita-asiat.

Kolme pääomistajaa on sopinut, että Megafon maksaa omistajilleen 5,2 miljardin dollarin osingot ja listautuu pörssiin.

Listautumisessa AF Telecom saa enemmistöomistuksen Megafonista, Altimo luopuu 25 prosentin omistusosuudestaan yhtiöstä ja TeliaSonera pienentää omistusosuuttaan. TeliaSonera laskee saavan osinkoina noin 2,5 miljardia euroa. Se aikoo lisäksi säilyttää 25 prosentin omistusosuuden Megafonista listautumisannin jälkeen.

"Olemme ratkaisseet omistukseen liittyvät riita-asiat ja löytäneet keinon lisätä omaisuutemme likvidiyttä ja arvoa. Pienentämällä omistusosuuttamme odotamme realisoivamme merkittävän määrän Megafonille sen perustamisen jälkeen kertyneestä arvosta. Odotamme innolla MegaFonin pitkän aikavälin potentiaalin kehittämisen jatkamista yhdessä AF Telecomin ja muiden osakkeenomistajien kanssa", sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg tiedotteessa.

TeliaSonera aikoo jatkaa yhteistyötä Altimon kanssa keskittymällä entistä enemmän Turkin suurimman teleoperaattorin Turkcellin omistusta koskevien riita-asioiden ratkaisemiseen ja hyvän hallintojärjestelmän luomiseen yhtiössä.

"Kun tämä on saavutettu, hallitus voi keskittyä täysin Turkcellin potentiaalin kehittämiseen kasvattamalla yhtiön liiketoimintaa sekä Turkissa että sen ulkopuolella", sanoo Nyberg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat