Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sellun vienti kasvoi yli neljänneksen alkuvuonna

Talous
 

Metsäteollisuuden perustuotteen selluloosan vienti kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 28 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Metsäyhtiöiden etujärjestön Metsäteollisuuden mukaan sellua toimitettiin Suomesta 720 000 tonnia.

Sellu on välituote, josta valmistetaan muun muassa kopiopaperia ja kartonkia. Sellua sotketaan myös kuitumassaan, josta valmistetaan aikakauslehtipaperia.

Sellua tuottavat Stora Enso, Metsä Group eli Metsäliitto ja UPM.

Selluloosa on tällä hetkellä metsäteollisuuden ylivoimaisesti kannattavin tuote. Paperia tai sahatavaraa valmistavat yritykset pääsevät niukin naukin plussan puolelle.

Sellua vetää Kiinan valtava kysyntä. Kiinaan on rakennettu paljon uusia paperi- ja kartonkikoneita, mutta maassa ei ole riittävästi omaa kuitua.

Massan kysyntä vaimeni viime syksynä, mutta tänä vuonna sellukauppa on virkistynyt uudelleen. Samalla sellun hinta on lähtenyt uuteen nousuun.

Suomessa tuotettiin tammi–maaliskuussa paperia ja kartonkia 2,6 miljoonaa tonnia. Tuotanto väheni edellisvuodesta 12 prosenttia.

Metsäteollisuuden mukaan graafisten papereiden kulutus päämarkkina-alueella Euroopassa oli edelleen matalalla tasolla, mikä näkyi Suomen tuotantoluvuissa.

Hienopaperin tuotanto kuitenkin piristyi vuosineljänneksen loppua kohden. Paperi- ja kartonkituotteiden hinnat pysyivät vakaina edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat