Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalainen Geely havitteli osaa Subarusta

Talous
 
REUTERS

Peking. Kiinalainen autonvalmistaja Geely on tarjoutunut ostamaan siivun japanilaisesta autoyhtiöstä Subarusta. Ostotarjous torjuttiin.

Muun muassa jo Volvon omistavan Geelyn pelätään hamuavan omistuksia muista automerkeistä saadakseen käyttöönsä uusinta autotekniikkaa omiin merkkeihinsä.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Geely tarjoutui viime vuoden puolella ostamaan noin 20 prosentin osuuden Subarusta japanilaiselta Fuji Heavy Industries -yhtiöltä investointipankin välityksellä.

Jos osto olisi onnistunut, Geely olisi voinut ryhtyä tekemään Subaruita yhteisyrityksessä kiinassa. Nyt autot tuodaan maahan, joka on maailman suurin automarkkina.

Kiinalaisyhtiöt ovat sijoittaneet viime vuosina kymmeniä miljardeja dollareita ulkomaisiin hankintoihin.

Viidenneksen osuus Subarusta olisi tehnyt Geelystä suurimman osakkaan Fuji Heavyssä, joka on puolestaan Toyotan suurin omistaja.

Nelivetoteknologiastaan tunnettu Fuji Heavy on halunnut perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen Cheryn kanssa. Se on harvoja kiinalaisyhtiöitä, joilla ei vielä ole ulkomaista kumppania.

Kiinaan ei pääse pystyttämään autotehdasta ilman kiinalaista kumppania. Ulkomaalaisella yhtiöllä saa olla korkeintaan kaksi kumppania – ja Toyotalla on jo. Fuji Heavy kertoi Tokiossa, ettei se enää havittele kumppania Kiinasta.

Chery ilmoitti puolestaan aiemmin tänä vuonna haluavansa yhteistyöhön Jaguar Land Roverin kanssa, joka on nykyisin intialaisen Tata Motorsin tytäryhtiö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat