Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook testaa maksullisia tilapäivityksiä

Talous
 
Helsingin Sanomat
KAREN BLEIER / AFP
Facebookin maksuominaisuutta on testattu Uudessa-Seelannissa.
Facebookin maksuominaisuutta on testattu Uudessa-Seelannissa. Kuva: KAREN BLEIER / AFP

Yhteisöpalvelu Facebook testaa ominaisuutta, jolla palvelun käyttäjät voivat nostaa tilapäivitystensä näkyvyyttä maksamalla pienen summan rahaa. Maksuominaisuutta on testattu Uudessa-Seelannissa. Asiasta kertovat uusiseelantilainen uutissivusto Stuff sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Facebookin tiedotuksesta kerrotaan BBC:lle, että tarkoitus on testata, ovatko palvelun käyttäjät valmiita maksamaan tilapäivitystensä paremmasta näkyvyydestä. Yhtiön mukaan kokeilussa on useita ominaisuuksia, joilla käyttäjä voi nostaa kirjoitustensa näkyvyyttä Facebookin päivitysvirrassa.

Tilapäivityksen "korostaminen" maksaa noin 30 sentistä puoleentoista euroon, ja sen voi maksaa joko luottokortilla tai PayPal-palvelun kautta.

Facebookista ei kerrota, kauanko kokeilu kestää ja laajeneeko se Uuden-Seelannin ulkopuolelle.

Internet-analyytikko Ian Maude Enders Analysis -yhtiöstä arvioi BBC:lle, että Facebookilta voidaan odottaa lisää vastaavia kokeiluja rahan saamiseksi käyttäjiltä. Yksi syy tähän on Mauden mukaan Facebookin listautuminen pörssiin lähiviikkoina.

Facebook on asettanut pörssiin listautumisen yhteydessä osakkeidensa merkintähinnaksi 28–35 dollaria osakkeelta. Yhtiön arvoksi olisi tulossa jopa 96 miljardia dollaria.

 BBC:n uutinen aiheesta

Stuffin uutinen aiheesta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat