Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka varautuu jo uusiin vaaleihin

Talous
 
STT–REUTERS–AFP–HS
JOHN KOLESIDIS / Reuters
Demokraattisen Vasemmiston johtaja Fotis Kouvelis poistumassa presidentin linnasta myöhään sunnuntai-iltana.
Demokraattisen Vasemmiston johtaja Fotis Kouvelis poistumassa presidentin linnasta myöhään sunnuntai-iltana. Kuva: JOHN KOLESIDIS / Reuters

Ateena. Kreikka on ajautumassa uusiin vaaleihin. Presidentti Karolos Papouliasin  on määrä tavata vielä tänään illalla puoluejohtajia, mutta enemmistöhallituksen muodostaminen näyttää mahdottomalta.

Hallitustunnusteluilta on pudonnut pohja, koska entiset valtapuolueet eivät saa muita puolueita rinnalleen.

Viimeksi yhteistyöstä kieltäytyi pienpuolue Demokraattinen vasemmisto. Sen mukaan hallitusta ei voida muodostaa ilman vaaleissa toiseksi tullutta Syriza-puoluetta.Vasemmistolainen Syriza on haluton osallistumaan neuvotteluihin.

Jos hallitusta ei saada kasaan torstaihin mennessä, Kreikassa pidetään kesäkuussa uudet vaalit. Tilanne saattaa johtaa Kreikan irtaantumiseen eurosta.

Runsas viikko sitten  pidetyt parlamenttivaalit veivät Kreikan poliittiseen pattitilanteeseen, jossa jo kolme hallitustunnustelijaa on epäonnistunut. Eilen ratkaisua alettiin etsiä presidentin johdolla.

Tuoreet mielipidekyselyt lupaavat Syrizan nousua maan suurimmaksi puolueeksi. Puolue vastustaa jyrkästi kansainvälisten velkojien maalta vaatimaa säästöohjelmaa. Syrizan johtaja Alexis Tsipras on kuvannut sitä "barbaariseksi".

Syriza, kuten myös selvä enemmistö kreikkalaisista, haluaisi kuitenkin Kreikan pysyvän euroalueessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat