Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BlackRock: Britannian luottoriski suurempi kuin Kiinan ja Venäjän

Talous
 
STT

Britannian valtionlainojen luottoriski on sijoitusyhtiö BlackRockin mukaan tuntuvasti suurempi kuin Kiinan ja Venäjän valtionlainojen luottoriski. Yhdysvaltain luottoriskikin on maanantaina julkistetun luottoriski-indeksin mukaan vain hieman parempi kuin Kiinan luottoriski.

Vähäisimmät riskit ovat BlackRockin mukaan Norjan, Singaporen, Ruotsin, Sveitsin ja Suomen valtion lainoissa. Saksa nousi riskivertailussa kahdeksanneksi. Yhdysvallat oli vertailussa 15. ja Britannia 24. sijalla.

Yhdysvaltain valtionlainojen riski on BlackRockin mukaan suurempi kuin Alankomaiden, mutta pienempi kuin Itävallan riski. Britannia sijoittui riskivertailussa Thaimaan jälkeen, mutta ennen Puolaa ja Filippiinejä.

Ranska sijoittui 48 maan vertailussa 27. sijalle ja Japani 32. sijalle. BlackRock arvioi Japanin valtionlainojen riskin suuremmaksi kuin Brasilian, mutta pienemmäksi kuin Meksikon riskin.

BlackRock on maailman suurin julkisesti noteerattu sijoitusyhtiö. Sen hoidossa olevat varat olivat viime vuoden lopussa noin 3 500 miljardia dollaria. Luottoriski-indeksi päivitetään neljännesvuosittain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat