Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urpilainen: Kukaan ei voi ennustaa Kreikan romahduksen seurauksia

Talous
 
FRANCOIS LENOIR / Reuters
Jutta Urpilainen keskusteli Kreikan valtiovarainministeri Filippos Sachinidisin kanssa Brysselissä.
Jutta Urpilainen keskusteli Kreikan valtiovarainministeri Filippos Sachinidisin kanssa Brysselissä. Kuva: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Bryssel. Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) mukaan Kreikan kohtalo on nyt sen itsensä käsissä.

Euromaat voivat vain toivoa, että maahan saataisiin nopeasti muodostettua hallitus, joka sitoutuisi yhdessä sovittuun säästölinjaan.

"Se on Kreikan käsissä, ei tässä muut maat oikeastaan voi tehdä mitään muuta Kreikan puolesta kuin odottaa ja katsoa, mikä lopputulos siellä hallitusneuvotteluissa sitten on", Urpilainen sanoi Brysselissä ennen euromaiden valtiovarainministereiden kokouksen alkua.

Kokouksessa on tarkoitus keskustella Kreikan ja mahdollisesti myös Espanjan tilanteesta.

Urpilaisen mukaan euromaiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston Kreikalta vaatimia leikkauksia ja talousuudistuksia ei voida neuvotella uusiksi, kuten radikaali vasemmistopuolue Syriza vaatii.

Kreikalta on vaadittu säästöohjelman noudattamista vastineeksi tukilainapaketeille, joita sille on myönnetty.

"Näen niin, että talouden uudistamisohjelma Kreikassa ja lainapaketti on yksi kokonaisuus, sitä ei voi avata. Sen takia olisi hyvä, että se myös Kreikassa ymmärrettäisiin."

Jos euromaat sulkevat rahahanat, Kreikka ajautuu maksukyvyttömäksi. Myös keskustelu Kreikan eroamisesta eurosta on jälleen kiihtynyt.

Urpilainen ei halunnut spekuloida erolla, vaan sanoi olevan Kreikan oma etu, jos se pysyy euroalueen jäsenenä.

"Kukaan ei voi tietää, mitä Kreikan romahtamisesta seuraa. En usko, että löytyy yhtään sellaista ekonomistia, joka pystyy absoluuttisesti sanomaan, mitkä sen seurannaisvaikutukset ovat."

Kreikan tilanne puntarissa Brysselissä
Kreikan tilanne puntarissa Brysselissä
Euroalueen valtiovarainministerit keskustelevat Brysselissä Kreikan tilanteesta. HS:n Brysselin-kirjeenvaihtaja Virve Kähkönen raportoi kokouksesta.
Europarlamentaarikot: Ratkaisu kreikkalaisten käsissä
Europarlamentaarikot: Ratkaisu kreikkalaisten käsissä
Kreikassa usko enemmistöhallituksen syntymiseen hiipui tänään entisestään. Nyt myös pienpuolue Demokraattinen vasemmisto kieltäytyi hallitusyhteistyöstä. Kreikan tulevaisuus mietitytti myös Helsinkiin kokoontuneita suomalaisia europarlamentaarikkoja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat