Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Juncker: Kreikka halutaan pitää eurossa

Talous
 
STT
THIERRY CHARLIER / AFP
Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (oikealla) keskusteli Espanjan valtiovarainministeri Luis de Guindosin kanssa ennen Brysselin kokousta.
Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (oikealla) keskusteli Espanjan valtiovarainministeri Luis de Guindosin kanssa ennen Brysselin kokousta. Kuva: THIERRY CHARLIER / AFP

BRYSSEL. Euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan euromaat haluavat pitää Kreikan mukana rahaliitossa. Junckerin mukaan vankkumattomasta tahdosta kertoo se, ettei Kreikan mahdollisesta eroamisesta käyty keskusteluja illan kokouksessa.

Juncker ja talouskomissaari Olli Rehn toistivat euromaiden vaatimuksen siitä, että Kreikan on hyväksyttävä lainapaketin ehdot, joista on sovittu aiemmin.

"EU:n ja IMF:n tukiohjelma on merkittävä solidaarisuuden osoitus muilta euromailta, mutta solidaarisuus on kaksisuuntainen tie. Myös Kreikan hallituksen ja parlamentin on sitouduttava sovittuihin asioihin, ja tässä mielessä tulevaisuus on enemmän kuin koskaan Kreikan poliitikkojen käsissä", Rehn sanoi.

Euroalueen valtiovarainministerit keskustelivat Kreikasta tilanteessa, jossa maan vaikeat hallitusneuvottelut ovat edelleen kesken. Ennen vaaleja uudistuksiin sitoutuneet puolueet eivät ole onnistuneet löytämään riittävää enemmistöä muodostaakseen hallituksen. Neuvottelut jatkuvat aamulla.