Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enää seitsemän prosenttia haluaa maksaa käteisellä

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Yhä useampi käyttää maksamiseen korttia käteisen sijaan.
Yhä useampi käyttää maksamiseen korttia käteisen sijaan. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Vain seitsemän prosenttia suomalaisista maksaa mieluummin käteisellä kuin kortilla, kertoo korttipalveluyhtiö Luottokunnan teettämä kyselytutkimus.

Kolme neljästä käyttää maksamiseen enemmän korttia kuin käteistä. Lähes puolet suomalaisista maksaa lähes kaikki ostoksensa kortilla.

Naiset ovat innokkaampia korttimaksajia kuin miehet. Naisista 79 prosenttia maksaa suurimman osan ostoksistaan kortilla, miehistä 72 prosenttia.

Tutkimuksessa suomalaiset jaettiin maksukäyttäytymisen mukaan kolmeen tyyppiin. Lähes neljäsosa suomalaisista kuuluu tyyppiin huolettomat. Tämä joukko on tyypillisesti muita nuorempaa, 18–45-vuotiaita, pienituloisia ja heillä on muita ryhmiä alempi koulutustaso.

Usein heillä on käytössä vain debit-kortti. Huolettomat eivät mieti korttimaksamisen riskejä, verkkokaupan luotettavuutta tai vaivaudu peittämään tunnuslukuaan maksaessaan.

Suurin osa suomalaisista on tutkimuksen mukaan säntillisiä tai valveutuneita maksajia. He miettivät tietoturvaa, huolehtivat korteistaan ja tarkastavat korttilaskunsa.

Säntillisten joukosta erottuvat yli 56-vuotiaat naiset, jotka käyttävät korttia selvästi muita ryhmiä vähemmän. Luottokunnan tutkimuksen mukaan iäkkäät naiset ovat huolestuneimpia korttimaksamisen turvallisuudesta. He maksavat usein käteisellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat