Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Korppikotkarahasto teki Kreikka-lainoilla ison tilin

Talous
 

Veroparatiisissa piilotteleva sijoitusrahasto Dart Management teki mojovan tuoton sillä, ettei suostunut Kreikan valtionlainojen maaliskuiseen uudelleenjärjestelyyn, kirjoittaa New York Times -sanomalehti.

Yksityisten sijoittajien omistamien Kreikan valtionlainapaperien nimellistä arvoa leikattiin järjestelyssä voimakkaasti.

Toimenpide oli ehtona EU:n ja IMF:n myöntämille tukilainoille ja suurin osa yksityisistä lainapaperien omistajista suostui siihen – mutta eivät kaikki.

Järjestelystä kieltäytyminen olikin tuottoisa toimi, sillä Kreikka maksoi tiistaina valtiolainojaan pois niille sijoittajille, jotka eivät järjestelyyn suostuneet – vaikka aiemmin uhitteli jopa jättävänsä velat maksamatta.

Summasta, joka oli 436 miljoonaa euroa, lähes 90 prosenttia valui New York Timesin mukaan Dart Management -sijoitusrahastolle.

Se on eräs kuuluisimpia "korppikotkarahastoja", kuten nimitys kuuluu. Tällaiset rahastot ostavat konkurssikypsien valtioiden lainoja pilkkahintaan ja haastavat sitten valtiot oikeuteen saadakseen saatavansa.

Dart Management on rekisteröity veroparatiisiin Cayman-saarille. Se ei New York Timesin jutussa kommentoinut sanomalehden omiin lähteisiin perustuvan uutisen paikkansapitävyyttä.

Rahasto luultavasti teki hyvän tilin toimenpiteellään, sillä markkinoilta on ollut ostettavissa Kreikan valtionlainoja pilkkahintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat