Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Korppikotkarahasto teki Kreikka-lainoilla ison tilin

Talous
 

Veroparatiisissa piilotteleva sijoitusrahasto Dart Management teki mojovan tuoton sillä, ettei suostunut Kreikan valtionlainojen maaliskuiseen uudelleenjärjestelyyn, kirjoittaa New York Times -sanomalehti.

Yksityisten sijoittajien omistamien Kreikan valtionlainapaperien nimellistä arvoa leikattiin järjestelyssä voimakkaasti.

Toimenpide oli ehtona EU:n ja IMF:n myöntämille tukilainoille ja suurin osa yksityisistä lainapaperien omistajista suostui siihen – mutta eivät kaikki.

Järjestelystä kieltäytyminen olikin tuottoisa toimi, sillä Kreikka maksoi tiistaina valtiolainojaan pois niille sijoittajille, jotka eivät järjestelyyn suostuneet – vaikka aiemmin uhitteli jopa jättävänsä velat maksamatta.

Summasta, joka oli 436 miljoonaa euroa, lähes 90 prosenttia valui New York Timesin mukaan Dart Management -sijoitusrahastolle.

Se on eräs kuuluisimpia "korppikotkarahastoja", kuten nimitys kuuluu. Tällaiset rahastot ostavat konkurssikypsien valtioiden lainoja pilkkahintaan ja haastavat sitten valtiot oikeuteen saadakseen saatavansa.

Dart Management on rekisteröity veroparatiisiin Cayman-saarille. Se ei New York Timesin jutussa kommentoinut sanomalehden omiin lähteisiin perustuvan uutisen paikkansapitävyyttä.

Rahasto luultavasti teki hyvän tilin toimenpiteellään, sillä markkinoilta on ollut ostettavissa Kreikan valtionlainoja pilkkahintaan.