Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebookin omistajat myyvät luultua enemmän osakkeitaan

Talous
 
AP–HS

New York. Facebookin avainhenkilöt ja alkuvaiheen sijoittajat aikovat kerätä Facebookin pörssilistautumisessa jopa 3,2 miljardia dollaria (noin 2,5 miljardia euroa) enemmän rahaa kuin aiemmin on ilmoitettu.

Useat omistajat laittavat annissa myyntiin yhteensä 84 miljoonaa osaketta aiemmin ilmoitettua enemmän. Asia ilmenee dokumenteista, jotka Facebook toimitti keskiviikkona Yhdysvaltojen markkinaviranomaisille.

Suurin lisäys koskee osakemäärää, jonka sijoitusrahastot DST Global sekä Tiger Global aikovat myydä. Myös investointipankki Goldman Sachs tuo myyntiin kaksi kertaa niin paljon osakkeita kuin se aiemmin ilmoitti.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ei lisännyt myymiensä osakkeiden määrää.

Sen sijaan Facebookin hallituksen jäsenet Peter Thiel ja James Breyer myyvät enemmän osakkeita kuin aiemmin ilmoitettiin. Thiel sijoitti Facebookiin jo yrityksen alkutaipaleella vuonna 2004 ja oli yksi Zuckerbergin keskeisistä neuvonantajista Facebookin alkutaipaleella.

Kaupankäynti Facebookin osakkeella alkaa perjantaina Yhdysvalloissa teknologiapörssi Nasdaqissa.

Annissa kerätään sijoittajilta jopa 16 miljardia dollaria pääomaa, jos osakkeelle asetetut hintatavoitteet toteutuvat. Tavoitehintaa nostettiin tiistaina 34–38 dollariin osakkeelta aiemmasta 28–35 dollarista.

Lopullinen hinta selviää torstai-iltana. Facebookin markkina-arvo saattaa pörssilistautumisessa nousta jopa yli sataan miljardiin dollariin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat