Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syriza-johtaja: Kreikan rahoitusta ei voi keskeyttää

Talous
 
Helsingin Sanomat
LOUISA GOULIAMAKI / AFP
Syriza-puolueen puheenjohtaja Alexis Tsipras kehottaa eurovaltioita miettimään keinoja, joilla tuetaan maan talouskasvua.
Syriza-puolueen puheenjohtaja Alexis Tsipras kehottaa eurovaltioita miettimään keinoja, joilla tuetaan maan talouskasvua. Kuva: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Kreikan vasemmistolaisen Syriza-puolueen puheenjohtaja Alexis Tsipras arvioi sanomalehti Wall Street Journalin haastattelussa, että Eurooppa ei voi lakkauttaa valtion rahoittamista.

Jos rahoitus keskeytetään, Kreikka jättää Tsiprasin mukaan velkansa maksamatta. Hän myös varoittaa, että velkojen laiminlyönti aiheuttaisi vahinkoja muille euroalueen jäsenmaille.

"Ensisijainen tavoitteemme on vakuuttaa eurooppalaiset kumppanimme siitä, että heidän etujen mukaista olisi olla lakkauttamatta rahoitusta", sanoo puheenjohtaja Tsipras lehden haastattelussa.

Hän korostaa, että Kreikan tavoitteena ei missään tapauksessa ole erota yhteisvaluutta eurosta.

Julkisen talouden menoleikkausten asemesta Tsipras kehottaa eurovaltioita miettimään keinoja, joilla tuetaan maan talouskasvua.

Eurovaltioiden johtajat ja ministerit ovat toistuvasti ilmoittaneet, että säästöistä tinkiminen johtaa rahoituksen lakkauttamiseen.

Kreikkaa rahoittaa Euroopan rahoitusvakausväline ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Euroopan rahoitusvakausväline on luxemburgilainen osakeyhtiö, jonka eurovaltiot omistavat. Yhtiö ottaa eurovaltioiden takausten turvin markkinoilta lainaa, joka ohjataan hätärahoituksena ylivelkaantuneille valtioille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat