Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentäjät: Emme ole vielä hyväksyneet ratkaisua

Talous
 

Finnairin lentäjät kokoontuvat hyväksymään tai hylkäämään Flybe-järjestelyn vasta huomenna keskiviikkona. Suomen Liikennelentäjäliiton (SLL) puheenjohtaja Kristian Rintala sanoo, että väen siirtymistä Flybelle ei vielä ole hyväksytty.

"En käyttäisi sanaa hyväksytty. Kevät on neuvoteltu ja meillä valtuutetut eli noin 15 henkilöä on ollut tietoisia tästä mallista", Rintala sanoo.

Finnairin ja Flyben suunnitelmien mukaan matkustamohenkilökunta ja lentäjät siirtyvät myös Flybelle, "ellei neuvotteluissa henkilöstön kanssa toisin sovita", kuten Finnair muotoilee tiedotteessaan.

Rintalan mukaan toinen vaihtoehto on, että lentäjät jäävät jollain tavoin Finnairin palkkalistoille.

Finnairin mukaan Finnairin ja Suomen Liikennelentäjäliiton väliset säästöneuvottelut ovat kevään aikana "edenneet rakentavasti".

Lentäjien osalta suunnitelma on, että säästösovun jälkeen Flybe-lennoille siirtyneet lentäjät palaavat vaiheittain Airbus-lentäjiksi Finnairin Aasian liikenteeseen. Flybe-lennoille siirtyvät ja Flyben palkkaamat Finnairin lentäjät palaavat siis jonkun ajan lennettyään Finnairin palkkalistoille ja eduille.

Tämän jälkeen Flybe-koneisiin palkataan uutta henkilökuntaa Flyben työsopimuksella ja ehdoilla.

"Hiljaiseksi tämä uutinen vetää, sillä tilanne on erittäin vaikea meille. Neuvottelutilanne on kuitenkin ollut erittäin haasteellinen alusta lähtien", Rintala sanoo.

Rintalan mukaan yleismaailmallisesti "montaa onnistunutta siirtoa ei ole tehty".

Rintalan mukaan menossa oleva uudelleenjärjestely on Finnairin mittakaavassa erittäin suuri ja merkittävä myös lentäjille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat