Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan ja Italian korot nousevat nopeasti

Talous
 
STT

Espanjan ja Italian valtionlainojen korot nousivat keskiviikkona selvästi. Espanjan 10 vuoden valtionlainojen jälkimarkkinakorko kohosi lähes 6,7 prosenttiin, kun vielä tiistaina korko liikkui hieman alle 6,5 prosentissa.

Italian valtiokonttori puolestaan huutokauppasi 10 vuoden lainoja. Niiden korko nousi yli 6 prosenttiin ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Myös jälkimarkkinoilla 10 vuoden lainojen korot liikkuivat 6,1 prosentissa, mikä oli yli 0,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin tiistaina.

Italian huutokauppaamat lainat eivät menneet kaupaksi aivan toivotulla tavalla. Italian valtio keräsi markkinoilta 5,73 miljardia euroa, kun tavoitteen ylälaita oli 6,25 miljardia euroa.

Korkojen nousu rasittaa pahoin velkaisten maiden valtiontalouksia. Jos korot ylittävät 7 prosentin rajan, tilannetta pidetään kestämättömänä.

Turvallisimpien Saksan 10 vuoden lainojen korko oli keskiviikkona vain 1,3 prosenttia. Saksan reaalikorko on siten negatiivinen, ja sijoittajat käytännössä maksavat Saksalle saadakseen rahansa turvaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat