Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattiliitto Pro vaatii oikeudelta nopeaa päätöstä

Talous
 
STT

Ammattiliitto Pro vaatii, että käräjäoikeus antaa uuden päätöksen lakkokiistassa vuorokaudessa. Tänään käräjäoikeuteen jätettävällä hakemuksella haetaan Finnairin saaman päätöksen kumoamista. Finnair sai päätöksen vuorokaudessa.

Kiista aiotaan Prossa viedä korkeimpaan oikeuteen saakka. Ammattiliiton puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan turvaamistoimijutusta täytyy saada ennakkopäätös.

”Prosessia ei missään tapauksessa keskeytetä. Haluamme tietää, voiko Suomessa toimia näin."

Helsingin käräjäoikeus päätti eilen, että lentoyhtiö Finnairin tekniikan työtaistelu on lainvastainen ja langetti työtaistelijoille kaikkineen 2,8 miljoonan euron uhkasakon.

Ennen Finnairin saamaa päätöstä asiassa ei kuultu Pron näkökulmaa lainkaan. Rinne vetoaa perustuslakiin, jonka mukaan tuomioistuimella ei olisi ollut oikeutta toimia näin.

"Finnairin saama päätös kumoutuu ilman muuta. Kaikki juristit, joiden kanssa olen puhunut", ovat samaa mieltä.

Uuteen lakkoon ryhtyminen ei ole selviö, vaikka oikeuden päätös kumoaisikin Finnairin päätöksen.

"Emme me halua lakkoilua tai hankaluuksia kellekään. Sopuun pääseminen on kaikkien etujen mukaista.".

Ammattiliitto Pro ilmoitti tänään myös valmistelevansa työtaistelua Teollisuuden Voiman Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle yhdessä Metallityöväenliiton, Sähköliiton, Rakennusliiton, Konepäällystöliiton ja Uuden Insinööriliiton kanssa.

Ammattiliittojen mukaan ydinvoimalatyömaan ulkomaiset alihankintayritykset kohtelevat työntekijöitään suomalaisen lainsäädännön ja sopimusten vastaisesti.

Työntekijöille maksetaan muun muassa alipalkkaa. Liitot ovat pitkään neuvotelleet Teollisuuden Voiman kanssa ilman tulosta. Liitot ovat vaatineet myös viranomaisia toimimaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat