Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkamieslähde: Espanja pyytää talousapua viikonloppuna

Talous
 
REUTERS–HS–STT
Susana Vera / reuters
Pääministeri Mariano Rajoyn mukaan Espanja odottaa lisäselvityksiä ennen jatkotoimia.
Pääministeri Mariano Rajoyn mukaan Espanja odottaa lisäselvityksiä ennen jatkotoimia. Kuva: Susana Vera / reuters

Madrid/Berliini. Espanjan odotetaan pyytävän kansainvälistä talousapua pulassa olevien pankkiensa tukemiseksi. Asiasta kertoivat uutistoimisto Reutersille kaksi korkean tason EU-virkamiestä sekä yksi saksalainen lähde.

Heidän mukaansa Espanja pyytänee virallisesti apua lauantaina sen jälkeen, kun euroalueen talousministerit ovat pitäneet puhelinkokouksen lauantaina. Tämän jälkeen euromaat myös kertovat asiasta.

Espanjan vaikeudet ovat herättäneet pelkoja euroalueen tulevaisuudesta, sillä Espanja on selvästi suurempi valtio kuin tähän asti tukea saaneet euromaat Kreikka, Portugali ja Irlanti. Sen pitäminen pystyssä EU-rahoituksella olisi huomattavasti vaikeampaa.

Espanjan hallituksen tiedottaja kommentoi asiaa Reutersille sanomalla, ettei hän ole tietoinen mistään tulevasta ilmoituksesta. Hän vetosi pääministeri Mariano Rajoyn eilisiin kommentteihin, joiden mukaan Espanja odottaa riippumattomien tarkastajien selvitystä maan pankkijärjestelmästä ennen jatkotoimia.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi perjantaina, ettei Espanjan hallitus ole vielä pyytänyt EU:lta rahoitusapua pankeilleen.

Hän painotti, että ainoastaan hallitus voi pyytää apua. Saksa vastustaa sitkeästi mahdollisuutta, että pankit voisivat hakea rahoitusapua suoraan.

Merkelin mukaan Saksa ei aio painostaa Espanjaa, tai mitään muutakaan maata, hakemaan apua EU:n rahastoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat