Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajien usko Espanjan selviytymiseen horjuu

Talous
 

Sijoittajat lainamarkkinoilla uskovat, että Espanja ei selviä pankkikriisistään eurovaltioiden alustavasti lupaaman sadan miljardin hätälainalla.

Sijoittajien tuottovaatimus Espanjan valtion kymmenen vuoden joukkolainalle kohosi tiistaina 6,7 prosenttiin. Se on ajan mittaan kestämättömän suuri taantumassa olevalle valtiolle.

Mitä suurempi tuottovaatimus eli jälkimarkkinakorko on, sitä todennäköisempänä sijoittajat pitivät mahdollisuutta, että velallinen laiminlyö velkansa.

Espanjan kymmenen vuoden joukkolainojen jälkimarkkinakorko oli tiistaina kello 13 Suomen aikaan suurempi kuin koskaan aikaisemmin yhteisvaluutta euron aikana.

Ylivelkaantumisen vaarassa olevan Italian valtion joukkolainojen jälkimarkkinakorko kohosi niin ikään, koska sijoittajat pelkäävät valtion laimin lyövän velkojaan. Myös Italia on taantumassa.

Maanantaina sijoittajien luottamus sekä Espanjaan ja Italiaan vahvistui väliaikaisesti. Tiistaina sijoittajien huolestutti etenkin se, että pankkikriisi voi pahentaa Espanjaa taantumaa tuntuvasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat