Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuromistaja vetäytyy Habbon pedofiliaväitteiden takia

Talous
 
Sulake
Habbo Hotel on nuorille suunnattu virtuaalimaailma, jossa voi liikkua oman virtuaalihahmon avulla ja keskustella muiden käyttäjien kanssa.
Habbo Hotel on nuorille suunnattu virtuaalimaailma, jossa voi liikkua oman virtuaalihahmon avulla ja keskustella muiden käyttäjien kanssa. Kuva: Sulake

Suomalaisen Sulake-yhtiön suosittu lasten ja nuorten virtuaalimaailma Habbo on tuoreen brittiuutisen mukaan pedofiilien suosiossa.

Channel 4:n jutussa naistoimittaja esiintyi usean kuukauden ajan palvelussa nuorena tyttönä.

Hän kertoo jutussa saaneensa joka kerta palvelua käyttäessään seksuaalisia, hyvinkin rohkeita ehdotuksia. Uutisessa kerrotaan myös, että tuomion saaneet pedofiilit ovat todistetusti käyttäneet Habboa uhriensa etsimiseen.

Alaikäisten houkutteleminen netissä seksuaalisiin tekoihin tunnetaan nimellä "grooming".

Habbolla on maailmanlaajuisesti yli yhdeksän miljoonaa kuukausikäyttäjää. Sulakkeen toiseksi suurin omistaja Balderton on jo ilmoittanut luopuvansa 17 prosentin osuudestaan yhtiöstä pedofilia-väitteiden takia.

"Olen pahoillani Baldertonin päätöksestä luopua omistuksestaan", Sulakkeen toimitusjohtaja Paul LaFontaine kirjoittaa sähköpostissa. LaFontaine vakuuttaa, että yhtiö tekee kaikkensa ongelman ratkaisemiseksi. "Kuultuani uutisesta olen pyytänyt työntekijöitämme tiukentamaan turvallisuutta koko palvelussa sekä vahvistamaan käyttäjiä koskevia sääntöjä entisestään."

Sulaketta vastaan ei ole ryhdytty asiassa oikeustoimiin. Muita Sulakkeen suuromistajia ovat muun muassa pääomasijoittaja 3i, teleoperaattori Elisa ja mainostoimisto Taivas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat