Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuolinisku Salolle – kaupunki arvioi työttömyysprosentin nousevan 20:een

Talous
 
STT

Salo. Tieto Salon matkapuhelintehtaan lakkauttamisesta yllätti kaupungin päättäjät, kertoo kaupunginvaltuustoa johtava Katja Taimela (sd).

Tehtaalta ollaan irtisanomassa 850 työntekijää. Taimela muistuttaa, että kaupungista on jo lähtenyt viitisentuhatta teollista työpaikkaa muutamassa vuodessa.

Taimela kuvaa tilannetta jopa kuoliniskuksi Salolle. Hänen mukaansa kaupunki joutuu tekemään kovempia taloudellisia ratkaisuja tulevina vuosina.

Salon kaupunki arvioi, että sen työttömyysprosentti nousee noin 20:een Nokian vähennysten vuoksi. Kaupungin tämänhetkinen työttömyysprosentti on noin 11.

"Tämä on kova pala entisten päälle. Mistä uutta työtä nyt löydetään 55 000 asukkaan paikkakunnalla", kaupunginjohtaja Antti Rantakokko sanoo lomaltaan.

Kaupunginjohtajan mukaan tuotannon työntekijöiden työllistäminen uudelleen on erityisen haastavaa. Paikkakunnalla kaikki voimavarat on jo otettu käyttöön, ja valtakunnallista apua tarvitaan.

Kaupunginjohtajan sijainen Seppo Juntti sanoo tiedotteessa, että Salon tapauksessa lienee kyseessä Suomen teollisuushistorian pahin yhteen paikkakuntaan kohdistuva takaisku. Kaupungin mukaan viime vuoden aikana elektroniikkateollisuudesta on hävinnyt 2 500 työpaikkaa.

Juntin mukaan kaikille irtisanotuille tarjotaan henkilökohtaista koulutusta. Tukea Salo odottaa "laajalta rintamalta".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat