Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian kivuliaat vähennykset ovat välttämättömiä

Talous
 

Matkapuhelimia valmistavan Nokian päätös vähentää 10 000 työpaikkaa ei ollut suuri yllätys. Yhtiön nettokassa on ehtynyt pelottavan nopeasti runsaan vuoden aikana. Samaan aikaan myös puhelimien myynti on supistunut paljon. Yhtälö on erittäin vaarallinen. Ajan mittaan se voisi johtaa vararikkoon, jos yhtiön johto ei ryhtyisi karsimaan kuluja.

Ongelman ydin on siinä, että 2000-luvun puolivälin jälkeen yhtiöön palkattiin runsaasti työntekijöitä ratkaisemaan kasautuvia ongelmia ohjelmistoissa.

Kun strategiaa helmikuussa 2011 muutettiin, Nokian puhelimien myynti väheni hyvin voimakkaasti. Kuluttajat pelästyivät. Uudessa strategiassa käyttöjärjestelmän ohjelmointi ja kehittäminen on Microsoftin vastuulla.

Päätöksen uusista työpaikkojen vähennyksistä on tehnyt hallitus, jossa myös toimitusjohtaja Stephen Elop istuu. Päätös on varmasti ollut erittäin vaikea. Yritysjohtajat eivät ole tunteettomia robotteja, vaan heidän tehtävänsä on ajatella suuria kokonaisuuksia pitkällä aikavälillä. Nokian hallituksella vaihtoehtoja oli aika vähän.

Selvää on, että Nokian tulevaisuus on vaakalaudalla. Kaikesta huolimatta Nokian pitäisi tehdä kaikkensa huolehtiakseen myös yhteiskuntavastuustaan, joka on kärsinyt pahasti vime vuosina.

Kirjoittaja on Helsingin Sanomien taloustoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat