Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: EKP on valmiina tukemaan pankkeja Kreikan vaalien jälkeen

Talous
 
Helsingin Sanomat
JOHN KOLESIDIS / REUTERS
Kunnan työntekijät rakensivat äänestyspaikkaa sunnuntaina tapahtuvaa äänestystä varten Ateenassa perjantaina.
Kunnan työntekijät rakensivat äänestyspaikkaa sunnuntaina tapahtuvaa äänestystä varten Ateenassa perjantaina. Kuva: JOHN KOLESIDIS / REUTERS

Euroopan keskuspankki on valmiina tukemaan pankkeja, jos Kreikan vaalitulos ensi sunnuntaina aiheuttaa sekasortoa markkinoilla, talouslehti Financial Times kertoo verkkosivuillaan.

Lehden haastattelema EKP:n pääjohtaja Mario Draghi vahvisti, että EKP on valmis pitämään huolta pankkien maksuvalmiudesta, kuten se on tähänkin asti kriisin aikana tehnyt. Draghi ei kuitenkaan kertonut yksityiskohtia tukitoimista.

Myös muut keskuspankit maailmalla valmistautuvat yhteisiin tukitoimiin.

Euroalueen kriisimaiden Italian ja Espanjan 10-vuotisten joukkolainojen korot ovat laskeneet perjantaina, kun tieto keskuspankkien suunnitelmista on levinnyt.

"Se kertoo, että ainakaan keskuspankit eivät anna markkinoiden romahtaa maanantaina", sanoi hollantilaisen Rabobankin ekonomisti Emile Cardon Reutersille.

Eilen Espanjan lainakorko kipusi historiallisen korkealle yli seitsemään prosenttiin, mitä pidetään kriittisenä rajana maan velanhoitokyvylle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat