Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurostat: Suomi kallein euromaa

Talous
 
Helsingin Sanomat
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Ruoan ja palveluiden hinnat ovat Suomessa korkeat muuhun Eurooppaan verrattuna.
Ruoan ja palveluiden hinnat ovat Suomessa korkeat muuhun Eurooppaan verrattuna. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen hintataso on euroalueen maiden korkein, ilmenee Eurostatin tekemästä kansainvälisestä hintavertailusta. Suomi ei kuitenkaan ole Euroopan kallein maa. Vertailun mukaan yksityisen kulutuksen kokonaishintataso on Suomea korkeampi Sveitsissä, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Suomen hintataso on neljänneksen korkeampi kuin euromaissa keskimäärin. Tietoliikennepalveluiden hinnat ovat kuitenkin Suomessa EU:n alueen keskitasoa halvemmat.

Kun EU:n alueen hintatasoa kuvataan luvulla 100, Suomen hintataso saa vertausluvukseen 125, Ruotsin 128, Tanskan 142, Norjan 151 ja Sveitsin 162.

Vertailussa edullisimmaksi osoittautui Makedonia, missä hintataso on vain 45 prosenttia EU:n alueen keskiarvosta. Euroalueella hintataso on matalin Slovakiassa, jossa se on 72 prosenttia keskiarvosta.

EU:n halvin maa on Bulgaria, joka sai tutkimuksessa vertausluvukseen 51.

Eurostat toteaa, että vähiten eroja Euroopan maiden välillä on vaatetuksen, viihde-elektroniikan ja kodinkoneiden hinnoissa. Suurimmat erot löytyvät alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden hinnoissa.

Myös palveluiden kuten liikenne- hotelli- ja ravintolapalveluiden hintatasossa on suuria maakohtaisia eroja.

Eurostatin hintavertailuselvityksessä vertailtiin noin 2 400 tuotteen hintoja EU:n 27 jäsenvaltiossa, viidessä EU:n ehdokasvaltiossa (Kroatia, Makedonia, Montenegro, Turkki ja Serbia), EFTA-maissa (Sveitsi, Norja ja Islanti) sekä Albaniassa ja Bosnia-Herzegovinassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat