Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomien suuri lehtiuudistus toteutuu tammikuussa

Talous
 
Helsingin Sanomat
Sabrina Bquin / HS
Tabloidi-formaatti on puolet Helsingin Sanomien nykyisestä koosta.
Tabloidi-formaatti on puolet Helsingin Sanomien nykyisestä koosta. Kuva: Sabrina Bquin / HS

Helsingin Sanomien painettu lehti siirtyy tabloidi-sivukokoon tiistaina 8. tammikuuta 2013. Lopullisen päätöksen asiasta teki Sanoma Oyj:n hallitus kokouksessaan tänään.

Uudistus on osa Helsingin Sanomien monikanavaista kehitystyötä. Tavoitteena on vahvistaa Helsingin Sanomien sisältöjä ja tuoda ne lukijoille heidän haluamassaan muodossa.

"Niin painettujen kuin digitaalistenkin tuotteidemme kehitys on toimialan kärkeä. Helsingin Sanomat on hyvä esimerkki siitä, kuinka kattava ja monikanavainen tuoteperhe palvelee kaikkien asiakasryhmien tarpeita", sanoo Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini.

"Uudistus on historiallisesti merkittävä", toteaa Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen. "Uusi lehti tulee olemaan myös ulkoasultaan maailmanluokan lehtidesignia. Tabloidikoko mahdollistaa rakenteen selkeyttämisen sekä koko lehdessä että yksittäisillä aukeamilla samalla kun panostamme Helsingin Sanomien sisällöllisiin vahvuuksiin. Näitä ovat luotettavuus, riippumattomuus, monipuolisuus, moniarvoisuus ja syvällinen journalismi."

Tabloidi-sivu on kooltaan puolet lehden nykyisestä broadsheet-koosta. Muualla Skandinaviassa ja muun muassa Britanniassa johtavat päivälehdet siirtyivät tabloidikokoon jo 2000-luvun alkuvuosina.

Helsingin Sanomissa asiaa on tutkittu useiden vuosien ajan. Suunnitelmista kerrottiin yleisölle helmikuussa. Sen jälkeen hankkeesta on kerätty palautetta lukijoilta, mainostajilta ja muilta yhteistyökumppaneilta.

Tabloidi-koelehtiin tutustui ja palautetta antoi kevään aikana yli 1 500 lukijaa.

"Olemme saaneet valmistelun aikana paljon myönteistä palautetta. Sen perusteella olen vakuuttunut siitä, että uusi Hesari tulee ilahduttamaan monia", toteaa Pentikäinen.

Tabloidikokoista lehteä on helpompi lukea esimerkiksi liikennevälineissä. Tabloidi-lehdessä kukin niska on lisäksi nidottu, mikä tekee lehdestä nykyistä helppolukuisemman.

Vaikka sivukoko pienenee, lehden sivumäärä kasvaa. Luettava ei lehtiuudistuksessa vähene.

Tuotantoteknisistä syistä tabloidimuutosta edeltävänä päivänä, 7. tammikuuta, lehti ei poikkeuksellisesti ilmesty. Viimeinen broadsheet-kokoinen Hesari ilmestyy siis sunnuntaina 6. tammikuuta 2013.

Tabloidi-koelehtiin on mahdollisuus tutustua syksyn aikana lukijatapahtumissa, joita järjestetään pääkaupunkiseudun lisäksi myös muissa suurissa kaupungeissa ympäri Suomen.

Miten uudistus näkyy HS:ssä? Päätoimittaja Riikka Venäläinen ja kehityspäällikkö Ville Blåfield vastasivat HS:fissä lukijoiden kysymyksiin tabloidista toukokuussa ja helmikuussa.

Lue myös, kuinka tabloidi-Hesarista saa biojätepussin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat