Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple julkisti iPhone 5 -puhelimen ja uudet iPod-mallit

Talous
 
HS–STT
BECK DIEFENBACH / REUTERS
Toimitusjohtaja Tim Cook taustallaan uudet iPhone 5 -puhelimet.
Toimitusjohtaja Tim Cook taustallaan uudet iPhone 5 -puhelimet. Kuva: BECK DIEFENBACH / REUTERS

San Francisco. Tietotekniikkayritys Apple julkisti keskiviikkoiltana Suomen aikaan uuden iPhone-puhelimen. iPhone 5 -puhelimessa on neljän tuuman laajakuvanäyttö ja se on aiempia iPhone-malleja ohuempi.

Yhtiön mukaan kyseessä on maailman ohuin kännykkä, jonka paksuus on vain 7,6 millimetriä. Puhelimen kuori on lasia ja alumiinia.

Lisäksi iPhone 5 -puhelimessa on edeltäjiään tehokkaampi järjestelmäpiiri, joka mahdolllistaa ohjelmien nopeamman käynnistämisen. Myös puhelimen kameraa on paranneltu. Uutuuskännykällä voi lisäksi surffata huippunopeassa 4G-verkossa.

Yksi varsinainen uutuus on kolmiulotteinen karttaohjelma, joka tottelee Siri-ääniohjausta. Sirillä voi myös päivittää vaikka Facebook-sivuja.

Ennalta tiedettiin, että puhelimen liitäntä on muotoiltu uudelleen ja että kännykässä on odotettu iOS 6 -käyttöjärjestelmä.

Ensi kommenttien mukaan iPhone 5 vastaa ennakko-odotuksia ja siinä on paljon parannuksia jo olemassa oleviin toimintoihin. Mitään suuria muutoksia tai yllätyksiä uudessa iPhonessa ei kuitenkaan ole.

Suositun puhelimensa lisäksi Apple keskittyi tiedotustilaisuudessaan myös iPod-musiikkisoittimiinsa. Uudet iPod Nano -soittimet ovat aiempia malleja suurempia ja muistuttavat yllättävän paljon Nokian Lumia-puhelimia.

Uusi IPod Touch on sen sijaan hyvin samannäköinen ja kokoinen kuin iPhone 5. IPhonesta poiketen iPod Touch -soittimia saa kuitenkin useissa eri väreissä.

IPodien päivityksen yhteydessä myös yhtiön iTunes-musiikkikauppaa uudistettiin.

Applea on moitittu siitä, että se on uudistanut puhelimensa vasta nyt, sillä vuoden 2010 jälkeen markkinoille on tuotu vain hieman paranneltu versio iPhone 4 -mallista. Uutuus on myös ensimmäinen yhtiön kännykkä sen jälkeen, kun sen johtaja Steve Jobs kuoli.

Vaikka jo ennalta uumoillaan, että uutuus on jättimenestys, niin se tuodaan kovaan kisaan. Googlen Android-kännykät jylläävät ja kovin uutuus markkinoilla on Samsungin puhelin. Tosin Apple on päässyt Samsungin niskan päälle voittamalla merkittävän patenttikiistan.

Julkistus ei vaikuttanut paljoakaan Applen pörssikurssiin, joka nousi vain hitusen. Analyytikot arvioivat jo ennakkoon, ettei mitään huimaa hyppäystä ole odotettavissa.

Ennakkovarauksia ryhdytään ottamaan vastaan Yhdysvalloissa loppuviikosta ja uutuus tulee ensi viikon lopulla kauppoihin. IPhone 5 on siis Yhdysvaltain markkinoilla hyvissä ajoin ennen juhlapyhien myyntikautta. Yhtiön mukaan puhelin on myynnissä yli sadassa maassa vuoden loppuun mennessä.

BECK DIEFENBACH / REUTERS
Greg Joswiak esitteli uusia iPodeja San Franciscossa keskiviikkona.
Greg Joswiak esitteli uusia iPodeja San Franciscossa keskiviikkona.
Apple julkisti iPhone 5 -puhelimen
Apple julkisti iPhone 5 -puhelimen
Tietotekniikkayritys Apple julkisti keskiviikkoiltana Suomen aikaan uuden iPhone-puhelimen. iPhone 5 -puhelimessa on neljän tuuman laajakuvanäyttö ja se on aiempia iPhone-malleja ohuempi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat