Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metso perui kohutut lisäosingot

Talous
 
Helsingin Sanomat
Joni Hauska / Str
Kuva: Joni Hauska / Str

Konepajakonserni Metso peruu lisäosinkonsa. Samalla Metso peruu lokakuussa pidettäväksi suunnitellun ylimääräisen yhtiökokouksen.

Metso ilmoitti reilu viikko sitten jakavansa ylimääräisenä osinkona osakkeenomistajilleen 75 miljoonaa euroa. Osinko olisi ollut 0,50 euroa osakkeelta.

Yhtiö ilmoitti viime tiistaina yt-neuvotteluista, jotka koskisivat 630 työntekijän irtisanomista. Yt-neuvotteluiden aloittaminen samaan aikaan lisäosingon jakamisen kanssa herätti yhtiön työntekijöissä runsaasti närää.

Metson osakekurssi laski Helsingin pörssissä tuntuvasti. Yhtiön osakkeen noteeraus aleni torstaina 29,15 euroon eli 4,7 prosenttia.
Metson pörssiarvosta katosi 218 miljoonaa euroa eli lähes kolme kertaa perutun lisäosingon verran. Päivän päätöskurssilla Metson markkina-arvo laski 4 383 miljoonaan euroon.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala on tyytyväinen Metson päätökseen.

"Olen erittäin tyytyväinen siitä, että yhtiön hallitus reagoi nopeasti julkiseen kritiikkiin", hän totesi tiedotteessaan.

"Metson hallituksen päätös osoittaa, että yritykset kuuntelevat yhteiskunnallista keskustelua koko ajan herkemmällä korvalla ja ymmärtävät, että yritykset eivät voi elää omassa eristetyssä maailmassaan. Samalla päätös on tervetullut osoitus siitä, että myös julkiset kannanotot voivat ohjata yritysten toimintaa toivottuun suuntaan."

Metson hallitus perustelee lisäosinkojen perumisen seuraavasti:

"Metso on viime vuosina yhdessä henkilöstön kanssa toteuttanut useita merkittäviä toiminnan uudelleenjärjestelyjä ja tehostamisia, joiden seurauksena se on tänä päivänä yksi alojensa johtavista teknologiayrityksistä. Ottamalla tämän historian huomioon ja tukeakseen ja varmistaakseen sen, että välttämätön uudelleenjärjestely yhtiön paperikoneliiketoiminnassa voidaan suunnitella ja toteuttaa tavoitteiden mukaisesti ja varmistaakseen yhtiön hyvän tuloskehityksen pitkällä aikavälillä, hallitus katsoo, ettei lisäosingon maksaminen ole tässä tilanteessa aiheellista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat