Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italian taantuma paljon arvioitua syvempi

Talous
 
REUTERS–HS
REUTERS
Pääministeri Mario Montin hallituksen tavoitteena oli pitkään tasapainottaa Italian budjetti vuoteen 2013 mennessä, mutta tästä tavoitteesta on jouduttu tinkimään.
Pääministeri Mario Montin hallituksen tavoitteena oli pitkään tasapainottaa Italian budjetti vuoteen 2013 mennessä, mutta tästä tavoitteesta on jouduttu tinkimään. Kuva: REUTERS

Italian taantuma on paljon arvioitua syvempi tänä vuonna, hallitus arvioi tuoreessa kasvuennusteessaan. Bruttokansantuote supistuu tänä vuonna 2,4 prosenttia aiemmin arvioidun 1,2 prosentin sijaan.

Hallitus kasvatti myös arvioitaan julkisen talouden alijäämästä. Alijäämä vuonna 2012 on 2,6 prosenttia aiemmin arvioidun 1,7 prosentin sijaan. Vuonna 2013 alijäämä on yli kolminkertainen aiempaan arvioon nähden, eli 1,8 prosenttia aiemmin arvioidun 0,5 prosentin sijaan. Myös ensi vuosi näyttää hallituksen uuden arvion mukaan kehnolta: talous supistuu edelleen 0,2 prosenttia, aiemmin talouden uskottiin kasvavan 0,5 prosenttia.

Pääministeri Mario Montin hallituksen tavoitteena oli pitkään tasapainottaa Italian budjetti vuoteen 2013 mennessä, mutta tästä tavoitteesta on jouduttu tinkimään. Hallituksen viime ja tänä vuonna tekemät mittavat säästötoimet ja talouden rakenneuudistukset eivät ole tuoneet riittävän nopeita tuloksia. Kasvun jarruna on muun muassa kriisin aikana liki 11 prosenttiin kohonnut työttömyysaste.

Italian talousministeri Vittorio Grilli totesi viestimille, että heikentyneistä näkymistä huolimatta Italialla ei ole aikeita pyytää apua EU:n kriisirahastoilta tai Euroopan keskuspankilta.

"Julkinen taloutemme on täysin kunnossa", hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat