Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat Apple Maps -mokista: Inari on yritys Rovaniemellä, Göteborgia ei ole

Talous
 
HS–REUTERS
Apple
Applen kartassa Helsingin Rautatieaseman kohdalla on puistoa.
Applen kartassa Helsingin Rautatieaseman kohdalla on puistoa. Kuva: Apple

Applen iPhonessa ja iPadissa käyttämän uuden karttaohjelman virheet huvittavat sen käyttäjiä.

Keskeneräisen ohjelmiston virheitä listataan ympäri maailmaa.

Helsingin Sanomien lukijat raportoivat esimerkiksi, että kun Apple Mapsin karttapalveluun kirjoittaa hakusanan "Inari", tuloksena löytyy kaksi yritystä Rovaniemeltä.

Toisen vinkin mukaan Göteborgia ei löydy kartalta enää lainkaan.

Apple julkisti karttaohjelmansa keskiviikkona. Se korvaa kilpailija Googlen karttaohjelman.

Uutistoimisto AP:n mukaan hämmennystä on Yhdysvalloissa herättänyt esimerkiksi se, että ohjelma väittää tiettyjä suuria stadioneita kuten New Yorkin kuuluisaa Madison Square Gardenia puistoksi. Syynä on se, että stadionin nimessä esiintyy puistoa tarkoittava "garden"-sana.

Uutistoimisto Reutersin Englannissa kootun listauksen mukaan Applen karttapalvelussa kokonainen kaupunki on meri, maatila on nimetty lentokentäksi, pikatie päättyy keskelle ei-mitään ja sairaala kattaa koko keskustan Stratford-upon-Avonissa, Shakespearen vanhassa kotikaupungissa.

Apple odotetusti puolustaa uutta ohjelmaansa. "Parannamme palvelua koko ajan. Apple Maps on pilvipohjainen sovellus. Mitä enemmän sitä käytetään, sitä paremmaksi se tulee", Applen tiedottaja Trudy Muller sanoo. Ohjelma seuraa käyttäjien palautetta ja karttapohjaan tehdään muutoksia tietojen pohjalta. 

Karttatiedot Applelle toimittannut TomTom on sekin puolustuskannalla. "Takaamme karttojemme laadun", varatoimitusjohtaja Caroline Fisher sanoo. Fisher lisäsi, ettei yhtiöllä ole tarkkaa tietoja ongelmien syistä, koska TomTomilla ei ole Applessa sisäistä tiimiä. Yhtiö on kuitenkin halukas auttamaan ongelmien ratkaisussa.  

Karttapalveluista syrjäytetty Google on ilmoittanut, että iPhonen käyttäjät voivat yhä käyttää Googlen karttaohjelmaa maps.google.com-osoitteessa puhelimen nettiselaimen kautta.

Uusin iPhone aiheutti riemunkiljahduksia
Uusin iPhone aiheutti riemunkiljahduksia
Applen uusin iPhone on tullut myyntiin tänään. Suomesta sitä ei vielä saa. Japanilaiset, australialaiset ja hongkongilaiset saivat käsiinsä ensimmäisten joukossa uudet iPhonet. Tokiossa Applen kaupan ulkopuolella innokkaat jonottajat olivat leiriytyneet katukivetykselle jo päiviä ennen myynnin aloittamista. Videolla kuvaa Tokiosta, Sydneysta ja Hong Kongista.
Uusi iPhone puretaan osiin verkkovideolla
Uusi iPhone puretaan osiin verkkovideolla
Applen uuden iPhonen tultua myyntiin Australiassa verkkosivusto iFixit purki tuotteen välittömästi palasiksi ja analysoi puhelimessa käytetyt komponentit. Videon tekstitys tulossa myöhemmin päivällä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat