Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Botnica-jäänmurtaja myytiin Viroon 50 miljoonalla

Talous
 
Helsingin Sanomat
Vesa-Matti Väärä
Monitoimimurtaja Botnica
Monitoimimurtaja Botnica Kuva: Vesa-Matti Väärä

Valtion jäänmurtajavarustamo Arctia Shipping on myynyt tappiota tuottaneen monitoimimurtaja Botnican Viroon 50 miljoonalla eurolla.

Arctia ja Tallinnan Satama allekirjoittivat kauppasopimuksen tänään. Botnican myynnin jälkeen Arctian laivastossa on yksi öljyntorjuntamurtaja, kaksi monitoimimurtajaa ja neljä perinteistä jäänmurtajaa.

Botnica on parhaillaan Välimerellä, jossa se on työskennellyt vedenalaisten töiden tukialuksena. Laiva siirtyy uudelle omistajalle työn päätyttyä marraskuun lopussa.

Arctian koko laivastolla on pitkäaikaiset rahtaussopimukset jäänmurrossa, ulkomerillä ja öljyntorjunnassa Botnicaa lukuun ottamatta.

Alusta ei ole rahdattu tuleviksi talviksi Suomen jäänmurtoon, eikä sillä ole muita pitkäaikaisia rahtaussopimuksia. Aluksen käyttöaste on ollut melko alhainen ja operointi on ollut tappiollista.

Botnican rahtaukset ovat useiden vuosien ajan olleet lähinnä lyhytaikaisia, joidenkin kuukausien pituisia.

"Tämä oli hyvä ratkaisu molemmille osapuolille. Tallinnan Satama saa erinomaisen aluksen, joka on alun alkaenkin suunniteltu juuri Suomenlahden jäänmurtoon", Arctian toimitusjohtaja Tero Vauraste sanoo.

Arctia aloittaa kaupan vuoksi yt-neuvottelut. Alustavaksi vähennystarpeeksi arvioidaan noin 50 henkilötyövuotta.

Vuonna 1998 valmistunut Botnica on uusin Arctian jäänmurtajista. Liki 97 metriä pitkä ja 24 metriä leveä murtaja on ollut aiemmin Suomen jäänmurrossa Suomenlahdella ja Selkämerellä.

Lisäksi Botnica on työskennellyt Pohjanmerellä, Meksikonlahdella ja Välimerellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat