Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV3: Olkiluodossa jälleen epäily liian pienistä palkoista

Talous
 
STT–HS
Hannes Heikura / HS
Olkiluoto 3 ydinvoimalan reaktorirakennuksen työmaa.
Olkiluoto 3 ydinvoimalan reaktorirakennuksen työmaa. Kuva: Hannes Heikura / HS

Poliisi epäilee, että noin viisisataa työntekijää on saanut liian pientä palkkaa Olkiluodon ydinvoimalan työmaalla, kertoo MTV3. Epäilyksenalaiset yritykset ja suurin osa työntekijöistä ovat puolalaisia.

Poliisi selvittelee seitsemää eri juttukokonaisuutta, jotka ovat ilmenneet vuoden sisällä. Epäilyt juontuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston tarkastuksista.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Kirsi Kujala kertoo MTV3:lle, että tutkinta on vaikeaa, koska osa epäillyistä yhtiöistä ja työntekijöistä on jo palannut Puolaan. Nyt poliisi odottelee virka-apua Puolasta. Kujala ei lähde arvioimaan, koska tutkinta valmistuu.

Yhtiöiden epäillään maksaneen pienempää palkkaa kuin työehtosopimuksen edellyttävät ja teettäneen ylitöitä yli sallitun määrän.

Helsingin Sanomat kertoi ensimmäisen kerran Olkiluodon työmaan palkkaepäselvyyksistä joulukuussa 2007. Sen jälkeen palkkaepäselvyyksiä on paljastunut joka vuosi.

Viime vuoden syyskuussa HS kertoi puolalaisesta sähkömiehestä, joka ansaitsi Olkiluodon työmaalla 1,59 euroa tunti. Se oli noin kymmenesosa silloisesta alan työehtosopimuksen mukaisesta minimipalkasta.

Palkkaepäselvyydet liittyivät lähes aina aliurakoitsijoiden työntekijöihin.

Olkiluodon rakentajat tulevat 60 eri maasta.

Ydinvoimalan piti alun perin valmistua vuoden 2009 keväällä, mutta viimeisin arvio valmistumisvuodeksi on 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat