Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian renkailla surkea loppuvuosi

Talous
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Henkilöauton rengasaihioita Nokian Renkaiden tehtaalla Nokialla.
Henkilöauton rengasaihioita Nokian Renkaiden tehtaalla Nokialla. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Autonrenkaita Venäjällä ja Suomessa valmistavan Nokian renkaiden kaikki tunnusluvut kääntyivät viime vuoden viimeisellä neljänneksellä pakkaselle, ja voitto ennen veroja laski enemmän kuin sijoittajat osasivat odottaa.

Yhtiön mukaan markkinatilanne oli erityisen kurja Keski-Euroopassa, mutta renkaiden myynti takkusi pahasti myös Pohjoismaissa. Tämä koski niin henkilöautojen kuin raskaan kalustonkin renkaita.

Loistava alkuvuosi nosti yhtiön koko vuoden tuloksen kuitenkin reippaasti voitolliseksi. Nokian renkaiden 1,6 miljardin liikevaihdolla syntyi lähes 388 miljoonan euron voitto ennen veroja.

Yhtiö vähensi viime vuonna väkeä Nokialla ja siirsi tuotantoa Vsevoložskin tehtaalle Pietarin itäpuolelle, jossa avattiin viime vuonna uuden tehtaan ensimmäinen linja. Toinen linja on tarkoitus avata alkaneen vuoden aikana. Kysyntää Venäjän auto- ja rengasmarkkinoilla on riittänyt selvästi paremmin kuin muualla yhtiön markkina-alueella.

Talvirenkaiden osuus nokialaisten henkilöautonrenkaiden myynnistä on noin kolme neljäsosaa. Yhtiön hallitus esittää osingoksi 1,45 euroa osakkeelta, mikä on 25 senttiä enemmän kuin edellisvuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat