Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple teki taas puhelimien myyntiennätyksen

Talous
 

Tietokoneita ja matkapuhelimia valmistava Applen teki taas puhelimillaan uuden myyntiennätyksen.

Yhtiön liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 58 miljardia dollaria eli 51,5 miljardia euroa, mikä oli dollareissa 27 prosenttia prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavan ajankohtana. Yhtiön liikevoitto alkuvuonna 18,3 miljardia dollaria eli 16,3 miljardia euroa. Se tarkoittaa, että Applen on yhä kannattavimpia suuryhtiöitä maailmassa.

Puoli tuntia tulosjulkistamisen jälkeen yhtiö osakkeen arvo oli vahvistunut jälkimarkkinoilla vajaat kaksi prosenttia.

Toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan tulosta kasvatti etenkin iPhone-puhelimien, Mac-tietokoneiden ja sovelluskaupan myynnin voimakas lisääntyminen. Hänen mukaansa kuluttajat ovat aikaisempaan enemmän siirtyneet käyttämään Applen puhelinta.

Apple myi tammi–maaliskuussa runsaat 61 miljoonaa iPhonea, jotka tuottivat 40,3 miljardin dollarin eli 35,8 miljardin euron liikevaihdon. Viime vuoden tammi–maaliskuussa Apple myi pyöristettynä 44 miljoonaa puhelinta, jotka tuottivat 26,1 miljardin dollarin eli 23,2 miljardin euron liikevaihdon.

Yhtiön taulutietokoneiden myynti supistui alkuvuonna selvästi. Apple myi taulutietokoneitaan 12,7 miljoonaa, mikä oli 3,7 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla.

Apple arvioi, että kuluvalla vuosineljänneksellä liikevaihto on 46-48 miljardia dollaria eli valuutan nykyisellä arvolla noin 43-44 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat