Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hätärahoitus on kansallisen keskuspankin lainaa liikepankeille

Talous
 
Helsingin Sanomat

EKP:n hyväksymä hätärahoitus tarkoittaa, että eurovaltion kansallinen keskuspankki voi antaa liikepankeille tilapäistä lainaa niiden maksuvalmiuden turvaamiseksi.

Esimerkiksi talletukset ovat tallettajien lainaa liikepankille. Jos tallettajat alkavat nostaa tileiltään suuria määriä käteistä, liikepankin maksukyky vaarantuu.

Hätärahoituksessa kansallinen keskuspankki myöntää lainaa sellaista vakuutta vastaan, joka ei täytä eurojärjestelmän yleisiä vakuusehtoja. Kansallisen keskuspankin pitää arvostaa vakuus niin halvaksi, että sille ei pitäisi tulla edes liikepankin vararikossa luottotappioita.

Keskuspankki voi antaa lainaa vakavaraiselle liikepankille, jos sillä on tilapäinen maksuvalmiusongelma ja samanaikaisesti pula normaalien keskuspankkilainojen vakuudeksi kelpaavasta omaisuudesta.

Normaalien keskuspankkilainojen riskit kantaa eurojärjestelmä. Hätärahoituksessa riski on kansallisella keskuspankilla.

Vakuus tarkoittaa kärjistäen panttia, joka siirtyy lainanantajan omaisuudeksi velallisen lyödessä laimin lainan takaisinmaksun. Vakuuden arvon pitäisi olla siis olla vähintään yhtä suuri kuin lainan pääoma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat