Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kullanmyyjä jäädytti sijoituskullan myynnin Kyproksen pankkikriisin takia

Talous
 
Erkki Laine
Kyproksen pankkikriisi jäädytti kultaa ja hopeaa myyvän Hopea.fi:n kullan myynnin.
Kyproksen pankkikriisi jäädytti kultaa ja hopeaa myyvän Hopea.fi:n kullan myynnin. Kuva: Erkki Laine

Sijoituskultaa ja -hopeaa myyvä Hopea.fi lopettaa sijoituskullan oston ja myynnin toistaiseksi. Syynä päätökseen on Kyproksen pankkikriisi.

"Tilanne on käynyt liian riskialttiiksi. Kultakaupassa liikkuvat hopeakauppaa suuremmat rahat, joten myös käytettävissä olevaa rahaa pitää olla paljon. Suurien euromäärien pitäminen pankkitileillä ei ole tällä hetkellä järkevää tappioiden välttämiseksi", kertoo yrityksen toimitusjohtaja Risto Pietilä.

Vuonna 2006 perustetun Hopea.fi:n vuosittainen liikevaihto on noin miljoona euroa. Pienen liikevaihdon vuoksi kauppaa käydään niin sanotusti kädestä suuhun, joten pankkikriisi lisäsi varovaisuutta entisestään.

Hopea.fi jatkaa hopean ostamista ja myymistä edelleen normaalisti, koska hopeakaupassa kertasummat ovat pienempiä ja katteet suurempia. Myös romukullan myynti jatkuu normaalisti.

Edellisen kerran yrityksen historiassa kultakauppa jäädytettiin syksyllä 2008 niin ikään maailmanlaajuisen pankkikriisin vuoksi.

Pietilä arvelee, että yrityksen kullan myyminen saattanee jatkua ehkä muutaman viikon kuluttua.

"Riippuu siitä, tapahtuuko euroalueen pankeissa talletuspako. Pidän sitä mahdollisena. Ulkomaiset tallettajat saattavat vetää rahansa pois Kyproksen pankeista heti kun se on mahdollista", Pietilä sanoo.

"Suurien euromäärien omistaminen on mielestäni nykytilanteessa joka tapauksessa typerää. Jos venäläistallettajat pelastetaan EKP:n varoilla, markkinat saavat signaalin elvytyksen jatkumisesta, mikä alentaa euron arvoa. Toisaalta taas Kyproksen pankkien päästäminen nurin johtaa pelkoihin siitä, että myös meidän talletuksiamme saatetaan tulevaisuudessa leikata", Pietilä jatkaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat