Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latviaa varoitettiin Kyproksesta tulevasta pääomasta

Talous
 
Kaja Kunnas Tallinna

Maalle annettiin uutistoimisto Letan mukaan uhkavaatimus. Finanssivalvonta kiistää rahavirran Kyproksesta.

Kyproksen kriisi on lisännyt epäilyjä pääoman siirtämisestä Latvian kaltaisiin pienvaltioihin, jotka ovat erikoistuneet ulkomailta tuleviin asiakkaisiin.

Malta ja Luxemburg ovat esiintyneet arvailuissa Latvian rinnalla. Viranomaiset pyrkivät tyrmäämään epäilyjä siitä, että jokin näistä pienvaltioista olisi seuraava Kypros.

Euroopan keskuspankki on kriisin aikana ollut yhteydessä Latviaan liittyen ulkomaalaisten talletuksiin ja Latvia on antanut vakuutuksensa, Latvian pankkiviranomaiset vahvistavat.

Latvian viranomaiset kuitenkin tyrmäävät oletukset rahan siirtymisestä Kyprokselta Latviaan.

"Oletamme, ettemme ole rahavirtojen pääkohde", sanoi Latvian finanssivalvonnan edustaja Laima Auza ennen pääsiäistä.

"Tammikuussa Kyprokselta lähti 1,7, miljardia euroa, mutta samaan aikaan ulkomaalaiset tallettivat Latviaan vain 130 miljoonaa euroa", Auza perusteli.

Myös Latvian pääministeri Valdis Dombrovskis vakuutti lehdistötilaisuudessa viime viikolla, ettei Latvia oleta pääomien siirtyvän Kyprokselta Latviaan.

Latvialaisen uutistoimisto Letan mukaan euroalueelle pyrkivää Latviaa olisi hiljattain kuitenkin varoitettu asiasta tiukkasävyisesti.

"Latvialaisille ystävillemme sanottiin selvin sanoin – jos haluatte liittyä euro-alueelle, teidän ei pitäisi tarjota turvasatamaa Kyprokselta parhaillaan lähtevälle venäläiselle rahalle", uutistoimisto Leta lainasi anonyymia eurooppalaisen keskuspankin pankkiiria.

Latvian pankkiviranomaiset eivät vahvistaneet anonyymia kommenttia.

Latvian suurimman ulkomaalaisiin, pääasiassa venäläisiin, asiakkaisiin erikoistuneen pankin ABLV:n mukaan on liian aikaista arvioida, siirtyykö pääoma Kyprokselta Latviaan.

"Ulkomaisten talletusten määrä on kasvanut jatkuvasti viime kuukausien ajan", ABLV:n edustaja Janis Bunte sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat