Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrityshautoja peräänkuuluttaa riskinottoa

Talous
 
Adriana Dobrin HS
"Kasvua ja lisäarvoa ei saada välttämällä vaan hallitsemalla riskejä", sanoo yrityshautomo Helsinki Business and Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tapio Koivu.
"Kasvua ja lisäarvoa ei saada välttämällä vaan hallitsemalla riskejä", sanoo yrityshautomo Helsinki Business and Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tapio Koivu. Kuva: Adriana Dobrin HS

"Tietysti kun pelataan veronmaksajien rahoilla, turhia riskejä pitää välttää. Mutta onko meillä varaa olla ottamatta riskejä? Se on iso kysymys."

Yrityshautomo Helsinki Business and Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tapio Koivu ei lähde roimimaan valtion yritystukipolitiikkaa.

On kuitenkin selvää, että häntä kiinnostaa julkisen sektorin valmius hallittuun riskinottoon.

"Enää ei eletä maailmassa, jossa rahoitetaan vain sellaista, jossa on näköpiirissä heti liikevaihtoa. Vasta kun bisneskonseptilla pääsee testaamaan asiakkaan ostohalukkuutta, nähdään mikä luo sen kasvun", sanoo Koivu.

Helsingin Viikissä toimiva HBSP tarjoaa verkostoja ja tukea 25 yritykselle, jotka toimivat bioteknologian ja elintarviketeknologian aloilla. Näillä Koivu uskoo olevan runsaasti potentiaalia.

"Pitää rakentaa suomalaisille vahvuuksille. Olemme aliarvioineet ja -hyödyntäneet omaa osaamistamme esimerkiksi terveydenhuollon ja lääketieteen alalla. Esimerkiksi Meilahden lääketieteellinen kampus ei häpeä yhtään ruotsalaisen Karolinska Institutetin rinnalla."

Koivun mukaan kasvuyrityksien tukemisessa ei silti pidä jumiutua perinteiseen karsina-ajatteluun.

"Etukäteen on hyvin vaikea sanoa, mistä löytyy se iso juttu. Kasvua voi löytyä joko perinteisestä teollisuudesta tai joltain neitseelliseltä alalta, josta ei vielä tiedetä mitään. Kun kasvua näyttää syntyvän, hanoja ei pidä vetää turhan aikaisin kiinni."

Koivu kiittelee suomalaisten yrityshautomoiden ja julkishallinnon yhteistyötä sujuvaksi.

"Esimerkiksi Tekesissä ymmärretään, että kasvua ja lisäarvoa ei saada välttämällä vaan hallitsemalla riskejä", hän sanoo.

Koivun toivomuslista valtiolle on lyhyt.

"Johdonmukaisuutta, kärsivällisyyttä ja tekemisen opettelua meidän kanssa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat