Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeudellisesti sitova sopimus

Talous
 

Taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset (TSS) oikeudet ovat YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen kirjattuja kaikille ihmisille kuuluvia perus- ja ihmisoikeuksia. Useat EU:n ja YK:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet noudattamaan niitä jo 1960-luvulta lähtien.

Suomi ratifioi oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen vuonna 1975.

TSS-oikeudet on kirjattu Euroopan ihmisoikeussopimusta täydentävään Euroopan sosiaaliseen peruskirjaan ja useimpien jäsenvaltioiden perustuslakeihin. Suomi ratifioi peruskirjan vuonna 1991.

Peruskirjan velvoitteiden toteutumista valvoo Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea, joka voi ottaa tutkittavakseen järjestöjen tekemiä valituksia.

Se toimittaa oikeudelliset johtopäätöksensä Euroopan neuvoston ministerikomitealle, joka voi antaa peruskirjan määräyksiä laiminlyövälle jäsenvaltiolle suosituksen sopimusvelvoitteiden noudattamisesta.

EU:n perusoikeuskirjassa TSS-oikeuksien toteutumiseen on kiinnitetty korostetusti huomiota.

TSS-oikeuksia ovat esimerkiksi oikeus työhön, oikeus sosiaaliturvaan, oikeus ammatilliseen koulutukseen sekä oikeus suojeluun köyhyyttä ja sosiaalista syrjäytymistä vastaan.

Suomen perustuslain 22 pykälän mukaan julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat