Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjolan Oma sairaala puolitti polvivaivalomat

Talous
 

Vakuutusyhtiö Pohjolan vuoden alussa aloittanut ortopedinen sairaala pyrkii hoitamaan tapaturmapotilaat tehokkaasti työkykyisiksi.

Vakuutusyhtiö Pohjolan vuodenvaihteessa perustama Oma sairaala on onnistunut pienentämään alle puoleen yleisimpien polvivammojen aiheuttaman työkyvyttömyysajan.

Sairaalassa on neljän ensimmäisen toimintakuukauden aikana hoidettu yli 200 polven kierukka- tai eturistisidevammaa.

Pohjolan omien vahinkotilastojen mukaan julkisessa terveydenhuollossa tai muissa yksityisissä hoitolaitoksissa hoidettu kierukkavamma aiheuttaa keskimäärin 62 vuorokauden, eli noin kahden kuukauden sairausloman.

Oma sairaalassa hoidettuna aika lyhenee lähes kolmasosaan eli vain 23 päivään.

Polven eturistisidevamman hoidossa sairausloma on lyhentynyt 118 vuorokaudesta 55 vuorokauteen.

"Meillä keskitytään hoidon tuloksellisuuteen, jota mitataan sillä, miten nopeasti ihminen saadaan takaisin työkykyiseksi. Diagnoosi, mahdollinen leikkaus ja kuntoutus tehdään kaikki mahdollisimman ripeästi", ylilääkäri Heikki Torkki sanoo.

Pitkään Jorvin ja Töölön sairaaloissa työskennelleen Torkin mukaan Oma sairaala on pystynyt ratkaisemaan niin julkiseen kuin yksityiseen terveydenhoitoon liittyviä ongelmia.

Sairauslomat ovat lyhentyneet sekä hoitoketjun tehostumisen että turhien hoitojen karsimisen kautta.

"Julkisella puolella hoidossa voi olla kuukausien viiveitä niin diagnoosissa kuin leikkaukseen pääsemisessä ja kuntoutuksessa. Yksityisellä puolella on toisaalta riski siihen, että tehdään turhia toimenpiteitä. Esimerkiksi polven kierukkavammoja leikataan aivan liikaa, kun pelkkä kuntoutus voisi riittää", Torkki sanoo.

Pohjolassa työ- tai vapaa-ajan tapaturmien varalta vakuutetut potilaat voivat valita, missä he haluavat vammansa hoidattaa.

Moni potilas päätyy vakuutuksesta huolimatta julkiselle puolelle jonottamaan leikkausaikaa. Heille Pohjola pyrkii tarjoamaan Oma sairaalaa vaihtoehdoksi.

OIKAISU (HS 10.5.2013)

Toisin kuin torstaina 9. toukokuuta sivulla B 12 kerrottiin, Pohjolan Oma sairaalan ylilääkäri on Markus, ei Heikki, Torkki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat